Датата 7 юли става професионален празник на ПР-специалистите

  • 04 март 2020 13:34

  • 229
  • 0
Датата 7 юли става професионален празник на ПР-специалистите
© Pixabay

Министерският съвет прие предложението на министъра на културата за обявяване на 7 юли за професионален празник на специалистите по връзки с обществеността (ПР-специалистите).

На тази дата през 2005 г. представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании.

Гранична полиция чества своя професионален празник

Проектът на решение е изготвен във връзка с постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в ПР- сектора: Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР- агенциите. Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

Предложението е мотивирано с нарастването на значението на публичните комуникации през последните години, с ускорените процеси на глобализация, пренос на информация и налагането на нови методи за общуване, както и с огромното им влияние в процесите на предотвратяването и овладяването на кризи, в борбата с фалшивите новини, порочната практика за използване на тролове в предизборните кампании и много други.

Учителите честват своя професионален празник

Секторът на ПР-специалистите у нас се развива изключително динамично. Като признак на устойчиво развитие на целия бранш е факта, че вече в 10 български университета се преподават различни форми на комуникации, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 000 човека.

Работата на специалистите по връзки с обществеността (ПР-специалистите) изисква висок професионализъм, качество и срочност, поради което с проекта на решение се постига почитане и уважение към техните усилия и резултати.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
229 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини