В Стара Загора се отменят планираните тържества за 3 март

  • 02 март 2020 16:09

  • 928
  • 4
В Стара Загора се отменят планираните тържества за 3 март
© Булфото (архив)

В Стара Загора се отменят планираните тържества за отбелязване на 142 години от Освобождението на България, паметното шествие с 300-метровото българско знаме, както и тържествената заря-проверка.

Причината е препоръката на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. Във връзка със събитията в града бе проведен разговор с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на щаба. От там предупреждават, че „струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове.

Отмениха официалния ритуал от честванията на Шипка на 3 март

На 3-и март, в 10.30 часа, кметът Живко Тодоров, заедно с общинското ръководство и общинския съвет, ще поднесат цветя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa – Мавзолей– костница „19 юлий 1877”, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание.

В 11.00 часа ще бъдат положени венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния компекс „Бранителите на Стара Загора“.

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че поради отмяна на тържествата по повод 142 години от Освобождението на България, на 3 март, движението на обществения транспорт ще се осъществява по обичайния си маршрут със съботно разписание. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
928 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бабата

2020.03.03 | 14:16

4

Ей как не им омръзна да поругават всичко българско с измислени причини! Да се кланят на турци, американци, Европа и кой ли още не! Но народа напротив и без официални лица си почита светините! Да живее България и българския народ! Долу продажниците! Честит празник Българи!!!

Българин

2020.03.03 | 09:35

3

Стара Загора отново падна !
Герберастите са против САМАРСКОТО ЗНАМЕ
но и "раята" е виновна , че ги търпи !

Българин

2020.03.03 | 08:56

1

Причината е , че ГЕРБЕРАСТИТЕ ще трябва да принудени отново да изтъкнат ролята на Русия за нашето освобождение ! А и ПАДИШАХА е отново при султана, някак си трябва да засвидетелства унижението ни !

Българин

2020.03.03 | 09:33

2

Стара Загора отново падна !
Герберастите са против САМАРСКОТО ЗНАМЕ !

Добави коментар

Водещи новини