Жители на осем плевенски села излязоха на протест срещу тол системата

  • 02 март 2020 09:10

  • 496
  • 1
Жители на осем плевенски села излязоха на протест срещу тол системата
© АПИ

Жители на осем плевенски села излязоха на протест срещу тол системата, съобщава Нова телевизия. Причина за недоволството им е разположението на камерите, които засичат автомобилите в населените места. Според хората ще бъдат снимани и глобявани, без да излизат от селата си. Те се заканиха да блокират важни пътища - Плевен-Русе, край с. Гривица, и Плевен-Ловеч, край Брестовец.

Местните се опасяват, че камерата, сложена на табелата за Брестовец ще ги снима за винетка и ще получат актове. Лошото е, че камерата е сложена точно, а хората, които искат да стигнат до имотите си, трябва задължително да минат под нея, обясни председателят на Сдружението на българските общини Радослав Иванов.

От своя страна представителят на БГ тол Даниел Йорданов потвърди, че има камера, разположена в рамка над село Брестовец. Снимките, които се генерират от нея, обаче нямало да бъдат използвани за издаване на електронни фишове.

Той поясни, че хората, които пътуват по отсечката трябва да имат електронна винетка. Областният управител на Плевен Мирослав Петров обясни, че засега няма постъпки за изключване на пътя от републиканската мрежа.

Novini.bg
496 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2020.03.02 | 09:32

1

БОЧКО С КОМПРОМИСА СЪС СОФИЙСКИТЕ СЕЛЯНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТОЛ СИСТЕМАТА,СЪЗДАДЕ ПРЕЦЕДЕНТ ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! КОЙТО ИМА АВТОМОБИЛ, ЩЕ ПЛАЩА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ !!!

Добави коментар

Водещи новини