АПИ разкри как работи тол системата часове след старта

  • 02 март 2020 07:56

  • 1486
  • 2
АПИ разкри как работи тол системата часове след старта
© Булфото, архив

Тол системата спря да работи часове, след като беше стартирана. Проф. Олег Попов от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обаче обясни, че няма бъг, а се е наложил ъпдейт.

Не е имало проблем, а в пътната карта е трябвало да се добави сегмент от Сандански. Проф. Попов смята, че системата работи добре. Постоянно се отчитат и обажданията от шофьори.

"Основният проблем е трудностите, които имат да си избират по картата за определени маршрути. Опитваме се да има колкото се може по-говорящи съобщения, да намерят по лесно маршрута", коментира той пред бТВ.

АПИ: До 17.00 часа днес са купени 10 597 маршрутни карти за ТОЛ таксуването

Междувременно жители от село Брестовец и няколко околни села до Плевен отказват да плащат винетки. Те излязоха на протест. Жителите са притеснени, че има винетки, които ги снимат и това ще доведе до глоби. Протестът е подкрепен и от Националното сдружение на малките населени места.

По този въпрос проф. Олег Попов каза, че проблемът трябва да се реши с местната управа. Общините е трябвало да кажат откъде докъде да се сложат табелите на населените места, за да се прецени спрямо това закъде ще има винетки.

"На практика с нарастване на градските реалии, този проблем ще се задълбочава", коментира Попов.

Тол системата стартира вчера. Тя се отнася към всички превозните средства над 3,5 тона. При първоначални данни бе отчетено, че потребителите са предпочели каналите за продажба на АПИ като най-много са картите, купени чрез терминалите за самообслужване и през сайта bgtoll.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
1486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.02 | 13:55

2

Вижте по-долу що е то трол на турците и комунистите. 100%! Това са те.

Ваща мм..,Ай душка!

2020.03.02 | 08:58

1

ТОЛ-системата работи безотказно, като ТРОЛ-системата:"Няма вирус,има подем,има вода,няма престъпност,има икономика,няма безработица,пенсионерите са доволни от пенсиите и живота си...Да живее Тик Вата! Ураааа!!!"

Добави коментар

Водещи новини