Във Видинско е сформиран щаб за превантивни мерки срещу коронавируса

  • 27 февруари 2020 13:13

  • 1497
  • 0
Във Видинско е сформиран щаб за превантивни мерки срещу коронавируса
© Община Видин

Във Видинска област е сформират щаб за превантивни мерки и борба срещу заболяването коронавирус, съобщи областният управител на Видин Момчил Станков, който днес проведе работна среща с всички институции, имащи отношение към заболяването коронавирус.

До момента в страната и в областта няма установен случай на заболели от коронавирус, уточни Станков.

Вирусолог: Коронавирусът и грипът могат да се различат само с лабораторно изследване

Осигурени са отделения във видинската болница, ако се наложи да бъдат поставени под карантина заболели лица до извозването им в инфекциозни отделения. Той посочи, че за Видин е определена ВМА в София, където да бъдат транспортирани заболелите. Институциите имат готовност и за посрещане на гости в града за новия туристически сезон, където според предварителните прогнози се очаква да пристигнат около 150 000 души.

На ГКПП Дунав мост 2 през изминалото денонощие са преминали около 2000 товарни автомобили, като 2/3 от тях излизат от страната.

Тази нощ на ГКПП Връшка чука са преминали 10 товарни автомобила, които идват от Италия, но те пътуват транзитно през областта. Превенция се прави на всички контролно-пропускателните пунктове в областта на лица влизащи във Видин от Китай и Италия. Дете от община Ружинци и майката са се завърнали от Италия и са поставени под 14-дневна карантина, добави Станков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини