Осъществен е първият организиран прием за подмяна на документи за самоличност на работещите в училище в Търговище

  • 20 февруари 2020 14:56

  • 413
  • 0
Осъществен е първият организиран прием за подмяна на документи за самоличност на работещите в училище в Търговище
© МВР

Осъществен е първият организиран прием на подмяна на документи за самоличност на работещите в основно училище в Търговище. В сектор "Български документи за самоличност" /БДС/ към ОД на МВР вече са връчени новите документи на 30 души от училището - педагогически и непедагогически персонал, чиито заявления са приети на място с мобилна станция, съобщават от пресслужбата на Дирекцията.

Заявката за организирания прием е подаден в края на януари и мобилен екип е посетил Първо ОУ "Хр. Ботев".

Заявленията са разпечатани предварително от информационната система на МВР, а на място служителите от Сектора са извършили проверка и при необходимост корекция на данните.

Два пъти е нараснала натовареността в сектор "Български документи за самоличност" в Силистра

С мобилна станция е осъществено снемането на биометричните данни . Заплащането на таксите е извършено чрез ПОС терминално устройство на място в училището. Така процесът по подмяна на документите за самоличност значително се съкращава, а обслужването на едно лице се извършва за кратко време.

Днес упълномощен представител на учителите и непедагогическия персонал на училището е получил изготвените лични карти и паспорти в сградата на сектор "БДС" при ОД на МВР-Търговище.

От началото на февруари до момента в Сектора при Областната дирекция и в звената му в районните управления в Попово и Омуртаг са приети общо 931 заявления за подмяна на лични карти, срещу 497 такива заявления, приети за аналогичния период на 2019 г.

Мая Йорданова
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини