РИОСВ - Пловдив започва проверки срещу нерегламентирано горене на гуми в "Шекер махала"

Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) започва серия от проверки срещу нерегламентирано горене на гуми и различни отпадъци в Шекер махала в район "Северен". Те ще се осъществяват съвместно с представители на III-то РУ на ОД на МВР - Пловдив и Пловдивския общински инспекторат, съобщават от пресцентъра на институцията.

Инспекциите ще се извършват внезапно, включително и през почивни дни, по предварително уточнен график между трите институции.

Нерегламентирано сметище за стари гуми откриха в село Рудник

При констатиране на нерегламентирани дейности ще се глоби съгласно Закона за управление на отпадъците, които за физически лица са от 2 000 до 5 000 лв.

Акцията е планирана конкретно за "Шекер махала", тъй като регулярно в екоинспекцията постъпват сигнали за нерегламентирано горене на гуми в района на КАТ - Пловдив, за задимяване и неприятни миризми. Проверките са част от мерките на РИОСВ - Пловдив и Община Пловдив за подобряване качеството на атмосферния въздух, се посочва още в съобщението.

Коментари

  1. 2020.02.19 | 20:04

    "При констатиране на нерегламентирани дейности ще се глоби съгласно Закона за управление на отпадъците, които за физически лица са от 2 000 до 5 000 лв." - те така ще се засилят да платят, че ще си изпочупят краката от бързане1

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет