Осигурено е финансирането за Кризисния център за лица "Търновград", Велико Търново

  • 16 февруари 2020 21:05

  • 456
  • 0
 Осигурено е финансирането за Кризисния център за лица "Търновград", Велико Търново
© Novini.bg

Във Велико Търново е осигурено финансирането за Кризисния център за лица "Търновград", съобщиха от общината. Средствата са в размер на 254 хиляди лева и са отпуснати по ОП "Развитие на човешките ресурси". Договорът е бил подписан от директора на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова.

Изпълнението на проекта ще започне от 1 март и ще продължи десет месеца. С финансирането ще се даде възможност за нормалното функциониране на кризисния център, който включва две иновативни къщи, построени в кв. "Зона В", след спечелен проект по ОП "Региони в растеж", на стойност над 2 милиона лева.

В двете къщи временно ще бъдат настанявани мъже и жени, останали без дом заради бедствена ситуация, хора пострадали от домашно насилие, трафик на хора или друга форма на експлоатация, хора в риск.

Капацитетът на кризисния център е до 30 души. Двете нови сгради са изградени според съвременните практики за енергийна ефективност. В тях са внедрени различни системи - за съхраняване и пречистване на дъждовна вода, за собствено производство на ток чрез слънчеви колектори.

Последвайте канала на

456 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини