Хвани комунист, да те научи на акъл

  • 14 февруари 2020 16:52

  • 4804
  • 0
Хвани комунист, да те научи на акъл
© Pixabay/Колаж: Novini.bg

Ставаш нàчи в сряда и, ако си фен на в. „Дума“, четеш там едно нещо, наречено „Никой не яде компютърни програми…“ 

… в което ще видиш мнението на човек, който смята, че заплатите на IT-специалистите (той така и не успява да ги формулира като такива) трябва рязко да се свалят (по социалистически!), защото вдигат цените тия хрантутници ньедни, също така – явно създават комплекси за малоценност у пишещия социалист; и (дръж се здраво!) работят за западни компании.

Доходите им ще се свалят, като им се тресне данък от по поне хиляда лева (предлага човекът). Някой да не е разбрал? Не искам да използвам думите „каскети“ и „въшливи“, затова ще започна така: Тези… хора – така прогресивни – си спомнят явно с умиление дните отпреди 75 години, когато неграмотните, неможещите, незнаещите и миризливите вземаха от можещите и имащите, за да може всички да са еднакво нямащи и мизерни. 

Свинята си иска кочината и това си е. 

Човекът, написал нещото, се представя за завършил бившия ВИИ „Карл Маркс“ (е, има си хас) и казва в интрото на нещото: „Беше отдавна, но още се смятам за сведующ и в по-новите тенденции“ (признавам си, че тук изтрих шегата, която написах, защото беше прекалено лесно и очевидно… не е интересно така).

Вижте това творение на мисълта, което ни кара сериозно да се усъмним в теорията на Дарвин:

„В никой случай не омаловажавам нечий труд, но от тази дейност се генерират само компютърни програми и интернетски сайтове, които не са реално потребима стока. Никой още не се е научил да яде компютърни програми“.

Чакайте, чакайте, има и още:

„така подаряваме образователен ресурс на западни компании и фирми, дори тук, в България. Младежите, работещи като програмисти, са обучени и образовани с народни пари в средното, до голяма степен и във висшето образование“. 

Чакайте, почти стигнахме финала, още малко…:

„Явно проблем има. Решението, както аз го виждам, е във въвеждането на специални данъци за програмисти и за чужди фирми […] Ако на един програмист му се добави допълнителен данък от 1000 лв. месечно (средно) при 40 хиляди души получаваме едни допълнителни 40 милиона лева, влезли в хазната за преразпределение! А при настоящите доходи на тези работещи това няма да е голяма тежест за тях. Мисля, че това би било справедливо спрямо хората, с чиито данъци въпросните специалисти са обучени”.

А? 

Нали?

Авторът се казва Танчо Гаргов. Не, не си измислям дори това! Човекът е завършил ВИИ „Карл Маркс“ и е сведующ в по-новите тенденции и интернетските сайтове. Използва дори един такъв – сайта на в. „Дума“, за да публикува злободневен етюд, посветен на това как продукцията на тия, дето правят сайтове, не е така полезна. О, сладка ирония!  

Човекът явно се чувства… как да го кажем…—притиснат от тия ми ти интернетски служители на компютърни фирми, които са и западни отгоре на всичко и иска Свобода!Равенство!И!Братство! (или нещо такова… важното е да им се вземат парите на тия с компютърчетата, дето никой не може да им яде продукцията! Да му ядат на него… нали). 

Вероятно човекът се чувства част от засегната група и понеже това е състояние на духа, което много мъчи, се разтревожих дали няма тия с интернетските сайтове да го прецакат и по една друга линия… той е завършил ВИИ „Карл Маркс“ и е „сведующ“, което ни навежда на мисълта, че златните години на младостта са го подминали. Което пък означава и че има още една сфера, в която младите интернетски безделници му правят сечено, а именно… оф, не мога да го кажа това. Вижте кво – най-добре е да забраним на тия да правят любов с жените си повече от 1 (един) път на два месеца и за не повече от 42 секунди, защото жените, както знаем говорят; ще кажат на приятелки, те на свои – ще се разчуе, че по принцип мъжете могат и повече, ще стигне до квартала, да не кажем до самия блок, къща, дом на социалиста-автор на прогресивни идеи в „Дума“ и ще се окаже, че и от него ще се иска същото, а сà… не може всички да са винаги във форма, нали? Защо трябва да се насажда такова неравенство и излишно напрежение, не мога да разбера аз. А? Едни могат, други – не, трябва да има уравниловка. Нали така, другари? Алоооу, интернетските, ще любите жените си по-малко и по-рядко, социалистите не ви смогват бе, алчни буржоа!

***

Още няколко неща ни задържаха вниманието тези дни, а именно:

***

Оказа се, че като спреш талончетата за търкане на нашенеца, той почва да обира банки… не е добре положението. Не е…

***

Учителките са най-търсените в порно сайтовете

Учителките са най-търсените в порно сайтовете…

Съсипàха го тва образование!

Вие шегувате ли се! Оправете им заплатите на тия хора бе! Гаргов! Намеси се бе, човек! „Дума“, къде сте?

***

Стриптийзьорки излязоха на протест в Израел

Видяхте ли бе! Стриптийзьорки излязоха на протест в Израел. Виждате ли за какво ви говоря! Другарките израелки са прогресивни. Учете се. 

***

Вижте любимите секс пози на британците......

Вижте любимите секс пози на британците

Нищо няма да гледам. Тия да се научат да използват презервативи, че покрай Brexit видяхме, че не могат да излизат навреме. 

***

Всеки пети човек предпочита да има куче, отколкото любовна връзка

Какво...? Всеки пети човек предпочита да има куче, отколкото любовна връзка?

Няма да се фукам, но… виждате, че всеки пети човек ме познава или поне е чувал за мене.

***

Биляна спипала Валери Божинов на калъп с 18-годишна

Биляна е какво? Спипала Валери Божинов на калъп с 18-годишна.

Дори няма да коментирам новината. По-интересното е, че в секцията с коментари могат да се намерят не по-малко интересни неща, като например: 

Отваряме личната страница на този „веселяк“ с „чувство за хумор“ и народняшки манталитет. Далеч на фона зад него се вижда нещо… я, Червения площад, Москва. Явно е фен. Какво още разбираме за него? Я—разведен! 

#НеМоеДаБъде

***

И за финал: обичайте се. Обичайте се по много! Обичайте се качествено! Ето какво правят хората, останали без любов:

Незадоволен мъж опита да подпали бардак, не бил доволен от предложените услуги

Честит празник!

Незадоволен мъж опита да подпали бардак, не бил доволен от предложените услуги

 

О, и още нещо… любовта витае из въздуха... но също и грипът – мийте си ръцете! 

Последвайте канала на

Александър Томов
4804 0

Водещи новини