Горим боклука на Европа, но си мерим газовете на колите

  • 13 февруари 2020 15:12

  • 13420
  • 0
Горим боклука на Европа, но си мерим газовете на колите
© Pixabay

Не ме разбирайте погрешно – това далеч не е защита на таралясниците.

Напротив – те също са проблем; и наличието на друг проблем (по темата) не дава автоматично разрешение на още проблеми да се появяват. Искам да кажа, че щом цапаме въздуха с боклука на Европа, това не значи, че трябва да махнем с ръка и да си кажем: е… то така и така е мърляво, дайте да дозацапаме с колите! Това не е защита на щайгите на колела. 

Не, съвсем не. Вижте тук:

Да го дишаш бе, нещастник!

И тук:

„Да го дишаш“ е новото „да го д*хаш“

Просто искам да оцените иронията на положението: горим боклука на Европа, но правим акции по спиране от движение на вредните таралясници, които се оказват… един. Всичко друго е в норма.

60 коли в София са проверени за замърсяване на въздуха. Спряха автомобил от движение

Очите ви лъжат, уважаеми съграждани (също както и носовете ви, белите дробове и здравият разум), няма вредни коли, само една... Вероятно и въздухът не е мръсен, а вие сте много кекави. 

Ето ви един репортаж на немската ZDF, в които ще видите как немци правят безплатно това, за което ние плащаме прескъпо на нашите управляващи, чиновници, политически медузи и административни натегачи, а именно: притесняват се, грижа ги е за български граждани, пука им:

 

Да обобщим:

Кой е загрижен? Някакви немци са загрижени за български деца; правят опасността за тях център на репортажа си, с който алармират Европа и света какво се случва у нас. 

Кой не е загрижен за тези деца? Онези, които ви карат да им раждате още данъкоплатци и електорат с разни надъхващи рекламки и безумни кампании за повишаване на раждаемостта и с „кампании“ за връщане на младите от чужбина… тук… при мръсотията във въздуха и корупцията. 

(и днес, сега, докато четеш това, някъде – в някой вмирисан кабинет, някой седи и мъдри как да доукраси някоя кампания за връщане на младите… аз лично си мисля, че създаването на сигурност, справедливо заплащане и… знам ли… ДА НЯМА БОКЛУК ВЪВ ВЪЗДУХА!—доста ще спомогне, а?)

Ето какво се казва във видеото: България е една от основните страни, приемащи боклук от Западна Европа. 

Добре… това не би било проблем, АКО…

… ако имаше начин за изгарянето му, без това да вреди. Вземаме, горим, печелим. Няма лошо, ако имахме технологията. Тоест – ако бяхме инвестирали преди да търсим печалбата, а не (по ганьовски) да търсим печалбата на гол г*з. 

Защото сега приличаме на деца, които искат да карат кола, на инвалиди, които искат да тичат и на алчни бунаци, които искат кинти от боклука, но го горят като първобитни, за да си тровят децата и себе си. Пръснахме си сълзотворния газ срещу вятъра, искам да кажа. 

Набутваме ли се с „Кремиковци 2“?

Филтрите, които се използват в Бобов дол, са за въглища и не вършат работа за горенето на отпадъци. 

Знаете ли кой не печели и не получава пари от „бизнеса“ с горенето на боклук? Хората от Бобов дол, които дишат отровата.

Знаете ли кой не живее в Бобов дол и не диша отровата? Хората, които получават пари и печелят от горенето на отровите.  

„Любимият“ ми момент във видеото е когато се казва: Има доста вратички[…] – Намесена ли е корупция? – Да, корупцията е навсякъде.

Ама… тия немци, нàчиии… само ни скапват имиджа! 

***

Има и още неща, които не разбирам около „еко“ политиките, като например защо в по-изборно-време ни казват, че ще се борим със замърсяването и ни карат да пътуваме с другарче в колата, за да спестим изгорели газове, правим се на загрижени, цъкаме с език и казваме: Иванчо и Петърчо са лоши, защото се возят сами в колата и не качват другарче, а другарчето трябва да се вози и то в кола и да цапа въздуха. А след една-две срещи с „бизнеса“ вече говорим за забрана на споделеното пътуване. Айде да се разберем веднъж и завинаги чий интерес ще крепим и да се придържаме към решението, щото… следващият филм на ZDF да не е за политическата шизофрения. Понеже предчувствам, че няма да го снимат в Ирландия, Германия или Белгия… нали! 

Общо взето, политическата логика на платформите, които ни водят за носа в последно време, си е съвсем ясна и разбираема… какво не ви е ясно, не мога да разбера. Ето ви я формулирана с думи прости:

我們不會狗屎。現在滾開!

Кое не ви е ясно?

Мисля си обаче още… ами, ако забранят споделеното пътуване, кво правим с… нали?


facebook.com/boyko.borissov.7

 

Последвайте канала на

Александър Томов
13420 0

Свързани новини

Водещи новини