За мисирките с любов

  • 12 февруари 2020 11:13

  • 3065
  • 0
За мисирките с любов
© Gettyimages

Нека разгледаме няколко въпроса свързани с птицевъдството.

Как се става мисирка?

                За да станеш мисирка, не е трудно.  Достатъчно е да си с пилешка душа или да си притиснат от обстоятелствата. Може и двете и процесът за помисирчване започва.

                Също като котката на Шрьодингер, българската мисирка е едновременно нито жива, нито умряла. За да се поддържа в такова квантово състояние, не е необходимо тя да се убива. Достатъчно е да й се забави заплатата. С месец-два. Може и три. Да няма пари за една франзела. Да не може да си плати детската градина на децата. Да изтегли някой бърз кредит. Да й напукат лихвите, да задлъжнее до посиняване и чудото става. Шията се издължава, поникват пера и новоизлюпената мисирка започва ритмично да повтаря „пулю-пулю-пулю“.

Какво е да си мисирка?

                Да си мисирка е лесно. Не е необходимо да разсъждаваш и е достатъчно да изпълняваш прости команди. За правилно изпълнените команди мисирката получава храна. Понякога и награди. Най-заслужилите мисири са в състояние да стигат и до висши отличия. Единственото задължително условие, е мисирката да не забравя, че е мисирка. В момента, в който прояви самоинициатива бива оскубана, попарена и сготвена. За да не се стига до там, знаете – „пулю-пулю-пулю“.  

Колко живее мисирката?

                Мисирката е мъртвородена, но не го подозира. Тя живее до момента, в който не трябва да се поднесе на софрата. Този момент е относителен и мисирката вярва, че точно на нея няма да и се случи. Уви, винаги се случва. Неминуемото бъдещето на мисирките, е да се прераждат във фрикасе.

Щастлива ли е мисирката?

                О, да. Тя се нуждае от храна и знае, че ще я получи само трябва редовно да прави „пулю-пулю-пулю“. Мисирката е трудоустроена, на щат и получава бонуси. Лятото ходи на море. А зимата има пари за нови зимни гуми на колата. Това не е малко? Нали?

Като заключение: Бъдещето принадлежи на мисирките. Да си мисирка, е логичният еволюционен преход. Осъзнат житейски избор. Лесно е. Само дръжте гушата по-изпъната и повтаряйте след мен: „пулю-пулю-пулю“.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
3065 0

Водещи новини