Проф. д-р Йонко Мермерски пред novini.bg: Хората не вярват на лъжи и фейкове, триумфът на Тръмп го доказа

  • 10 февруари 2020 12:41

  • 4386
  • 0
Проф. д-р Йонко Мермерски пред novini.bg: Хората не вярват на лъжи и фейкове, триумфът на Тръмп го доказа
© gettyimages (архив), Pixabay

Станалият популярен у нас като преводачът на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Йонко Мермерски, е роден в София, завършил е математическата гимназия и е син на проф. Христо Мермерски. Младши също вече е професор, доктор, всичките му дипломи и степени в науката са от американски университети. Йонко от години живее и работи в САЩ, той е най-младият учен, защитил докторат по химия в Джорджтаунския университет - само на 28 години и пак там стана професор на следващата година. От 1991 г. той управлява своя агенция за преводачески услуги и е сред най-отличаваните специалисти в това от Държавния департамент на САЩ. Шегува се сам със себе си като казва: „Аз съм много неща, всичко правиме”. И наистина е така, защото е много деен и има разнородни интереси и занимания, сред които особено място заема екологията и създаването на горива, които намаляват вредните емисии в пъти. Работи активно със СО в тази насока.

Пред novini.bg той коментира своите впечатления за триумфа на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския над демократите, които го вкараха в процедура по импийчмънт /дискредитиране, обвинение/ :

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския категорично триумфира над опонентите си, които се опитаха да му организират „Лов на вещици”. Обвиненията към него бяха фалшиви и напълно неоснователни и аз съм казвал това още преди самата процедура. Ще ти дам следния пример, за да е по-ясно за всички читатели: ако мен и теб без да сме виновни ни набедят, че сме сгазили човек на пътя, но ни оправдаят, триумф ли е?! Да, защото изобщо никого не сме газили. Демократите сега се мъчат пак да се изкарат герои и се бият в гърдите, че били спретнали такова обвинение срещу президента, независимо от изхода, че видите ли му били лепнали петно за нещо, което практически той не е извършил. Всичките им ходове са твърде глупави. Те просто бяха победени, това е положението.

Как американските граждани приемат резултатите от импийчмънта?

Анализатор: Тръмп е все по-близо да спечели изборите през 2020 г.

Медиите зад Океана са много пристрастни и 90 на сто от тях са либерални – погледнете CNN например, където въртят, сучат и пускат само фалшиви новини по адрес на президента на САЩ. На хората зад Океана обаче много им писна да ги манипулират, да им повтарят непрекъснато лъжи и ментета от общ характер, без никакви факти. Американците, с две думи, станаха резистентни на фейковете и не им обръщат внимание. В резултат популярността на Тръмп през трите месеца на процедурата скочи с почти 10%. Неговият триумф е многоизмерен и огромен, промени общественото мнение в своя полза. В своето обръщение към нацията той ясно с факти и числа доказа, че  в последните 3 години САЩ има небивал напредък в сравнение с резултатите, постигани от неговите предшественици.  Това направи за смях опонентите му, които на следващия ден подеха своята кампания за отстраняване. Защо? Заради добрите икономически резултати ли? Или защото намали безработицата в пъти и осигури заетост на  7 милиона и половина души, от които 4 милиона са жени, а повечето са от малцинствата. Той опроверга онези, които го карикатурат, че бил женомразец и расист! Въобще спука като сапунени балони всички нелепи обвинения към него. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е милтимилиардер, всичките му занимания досега са успешни. Да припомня, че не си получава заплатата, която годишно е към половин милион долара, а дава тези пари за благотворителност.

Мелания Тръмп с писмо до Борисов

Защо медийният му образ е лош?

Защото в съвременните медии, в т.ч. и социалните, се навъдиха особен род „експерти”, които говорят без факти, популистки. И понеже те самите са популисти, без фактологична база, обвиняват Тръмп в популизъм. Нали знаете поговорката „Крадецът вика: дръжте крадеца”. За работата и действията на Тръмп има отчети, данни и факти. А медиите, които лъжат, рано или късно биват осъждани. Но по-страшно, според мен, е, че губят доверието на своите читатели, на гражданите. Политиците, които правят същите ходове, изпадат в аналогични ситуации. Например Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, която си изпусна нервите и нарече избирателите на Тръмп „отрепки”. Бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт пък обяви, че всяка жена, която не гласува за Хилари, ще „отиде в Ада”. В политическите спорове е нормално да обвиняваш свой опонент и противник. Но е безумно да обиждаш гласоподавателите, заради които съществуват изборите, въобще политиката. Някои просто забравят кой кого избира и пряко отричат демокрацията. Хората обаче, независимо от своето образование, схващат, усещат, когато някой ги лъже.

Холивуд открито иронизира президента Тръмп

Защото повечето от тях живеят в свой измислен свят, затворен във въздушен балон. Видя ли ги сега на Оскарите – призовават да ядат вегетарианска храна, щели да намаляват въглеродния диоксид, ама защо не свалят златата, диамантите и скъпите си дрехи и да облекат рокли от трева и тръстика?! Или да си продадат имотите за по над 5 милиона долара! Прав беше водещият на „Златен глобус” т.г.  /бел.ред. Рики Джървейс, който брутално се подигра с лицемерието на звездите в Холивуд/, който в прав текст им каза, че не живеят в реалния свят, а в балон, от който се подават само да дават акъл на всички останали.

Несправедливи са и обвиненията към Тръмп за външна намеса в политиката на някои държави като Иран и др.. САЩ се намесват само там, където са засегнати пряко интересите им от други държави.

Баща и син, професорите Йонко и Христо Мермерски

В България има тенденция също да нападат Доналд Тръмп

Вместо родните медии да препредават и да са рупор на фалшивите новини на американски и други чужди издания, не е лошо да не мързелуват и сами да си създават свои верни и балансирани, проверени информации за работата на администрацията и в частност на президента зад Океана. Не става дума да се прави цензура, а за баланс, за проверяване, за истинност на информацията, която навсякъде по света е най-скъпата стока. За да е надеждна, тя трябва да е вярна, проверена и истинска. Ние сме малка държава и искаме съдействие от САЩ в много направления. Затова не е лошо да сме малко по-толерантни, балансирани, да говорим чрез фактите, а не с емоциите. Как да има добро отношение към нас, как да искаш да работиш в сътрудничество с някого, когото всеки ден обиждаш и наричаш глупак! Няма как да стане”.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4386 0

Свързани новини

Водещи новини