Кметът на Калофер: Борисов обеща финансиране за заслони до връх Ботев

  • 10 февруари 2020 08:22

  • 1172
  • 1
© Google Maps

Издирвателната акция в Стара планина, при която спасителите търсиха бащата и синът от Стара Загора,  е прекратена. Те са в неизвестност от 5 февруари, не бяха открити. Всички все още се надяват на чудо. Кметът на Калофер Румен Стоянов каза в ефира на БНТ, че имат планове за изграждане на заслони по маршрута до вр. Ботев, а премиерът Борисов е обещал финансиране.

Многократно метеоролозите предупреждаваха за тежки зимни условия особено в района на вр. Ботев на Стара планина. Един от спасителите, които бяха добре екипирани и оборудвани, пострада, като падна в ледените води на реката. По неофициална информация, човекът е добре. Повдигнат е въпросът за маркировката в планините.

Прекратиха издирването на бащата и сина, изгубили се в Стара планина

Кметът на Калофер Румен Стоянов снощи е разговарял по телефона с премиера Бойко Борисов.

"Свидетели сме на една човешка драма за пореден път и това ни накара да помислим за инфраструктурата. Тъй като по тези тежки маршрути няма човек къде да се подслони. Летните бури понякога даже са по-тежки от зимните. Преди много години там беше осеяно с овчарски колиби и това спасяваше човешки животи. Сега искаме да се направят такива. Снощи в разговора с премиера Борисов, каза "Направете проектите. Веднага сме готови, ще финансираме", което на този етап може само да ни зарадва. Започваме отсега. По тези маршрути поне 2-3 заслона трябва да се направят", каза кметът.

"Времето към връх Ботев е сурово и е рисковано да се подновява акцията за издирване и днес", добави той.

Без следа от изчезналите под връх Ботев баща и син

Последвайте канала на

Novini.bg
1172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ицо

2020.02.10 | 09:02

1

Голяма работа ще дойде наш Бойко. Кой каквото му потрябва, трябва него да пита...той да разреши. Да му издадем нотариален акт за държавата и да се приключва вече.

Добави коментар

Водещи новини