Два дни зимна ваканция в Тетевен

  • 06 февруари 2020 11:27

  • 271
  • 0
Два дни зимна ваканция в Тетевен
© Pixabay

В Тетевен обявиха два дни ваканция заради усложнената зимна обстановка. Има населени места без електрозахранване и водоснабдяване, съобщават от общинската администрация.

Кметът на общината Мадлена Бояджиева е свикала Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. Основният проблем е с електрозахранването. Цяла нощ екипи на "ЧЕЗ Разпределение България" АД са работили по възстановяването на електричеството. За момента то е нарушено в по-голямата част от територията на общината, тъй като снегът е обилен, мокър и тежък. Поради това, в някои райони и водоподаването е прекъснато, допълват от администрацията.

Бояджиева е съобщила, че са изпратени екипи на оглед за проходимостта на пътната инфраструктура и уличната мрежа, има ресурси и готовност за реагиране. От ЧЕЗ са уверили, че ще възстановят електричеството в най-скоро време, като очакват подкрепа на екипи и от Благоевград.

Обстановката е усложнена, 1233 снегорина чистят пътищата в България

Достъпът до болницата и всички институции са проходими, движението на МПС-та на територията на общината се осъществява с повишено внимание, с цел да не се възпрепятства работата на снегопочистващите машини. Няма затворени пътни артерии.

Сформирани са екипи за отстраняване на паднали клони и дървета.

Последвайте канала на

Novini.bg
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини