Автобус с деца затъна в снега в Пампорово

  • 05 февруари 2020 20:39

  • 2831
  • 2
Автобус с деца затъна в снега в Пампорово
© gettyimages

Малко преди 16:00 часа в смолянската пожарна служба е получен сигнал за закъсал автобус, превозващ 36 деца и 10 възрастни, в района на кк Пампорово. Екип на районната служба е успял да евакуира и транспортира децата и техните придружители, съобщават от МВР.

По същото време пожарникарите от РДПБЗН-Смолян са предприели действия за изтегляне на други два автобуса и няколко леки превозни средства, закъсали в същия район. Към момента пътят е освободен и предстои неговото почистване.

България е в снежен капан

За последните 10 часа в пожарните служби са постъпили почти 30 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка. Основната част от тях са за паднали дървета, стълбове, отстраняване на опасни предмети и изтегляне на закъсали превозни средства. Най-много сигнали са постъпили в област Смолян. Съобщения, свързани със зимната обстановка има и на територията на областите Кърджали, Хасково и Търговище.

Оперативната обстановка на територията на страната към 18:00 часа остава динамична.

Според прогнозата на НИМХ тази вечер и през следващите няколко дни се очаква усложнена зимна обстановка. За утре – 6 февруари, НИМХ-МОН обявява „жълт код“ в 13 области от източната част на страната за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 см. Ще духа умерен до силен предимно северен вятър и ще има виелици и навявания.

Съвети за безопасност при усложнена зимна обстановка:

Водачите, на които предстои да шофират тази нощ и в утрешния ден, да поемат на път подготвени за управление в зимни условия и да се движат с повишено внимание на пътя, апелират от „Пътна полиция“.

92 снегорина чистят София

Призивът е за отговорно поведение на пътя, а изискването към шофьорите на товарни превозни средства е да разполагат с вериги, които да използват в случай на нужда. При въвеждане на временна организация в определени участъци от пътя, всички трябва да спазват стриктно указанията на органите на реда.

Органите на реда призовават още да избирате маршрута си само пътища, за които имате информация, че се почистват с приоритет. Пътуванията да се предприемат само в краен случай, с пълен резервоар и автомобил пригоден за пътуване при зимни условия. Да се носят храна, топли дрехи и заредени мобилни телефони. При рязко влошаване на обстановката – преустановете пътуването.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
далматинец

2020.02.06 | 06:03

2

кавказките и алабаите са лъжа истината е далматинеца с лабрадора няма мафия

?????

2020.02.05 | 22:12

1

Там където има най много сняг /Смолянска област/,никой не чисти.АПИ къде сте?????

Добави коментар

Водещи новини