Американска ученичка благодари със стихче на България за спасяването на евреите

  • 04 февруари 2020 15:17

  • 663
  • 3
Американска ученичка благодари със стихче на България  за спасяването на евреите
© Pixabay

Във връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите на Холокоста Генералното консулство на България в Ню Йорк получи благодарствено писмо от Малки Хамър, ученичка в 6 клас от Бруклин, което трогна и развълнува целия екип, информира МВнР.

В писмото, написано във вид на стихче, Малки изразява благодарност към българското правителство за това, че България е спасила своите евреи по времето на Холокоста.

 

Французите не знаят за жертвите на Холокоста

 

„Научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!“, пише американското момиче.

Генералното ни консулство се свърза с Малки, за да изрази своята благодарност за топлите думи на признателност към нашата страна. Отправена бе покана към Малки и нейните родители да посетят Генералното консулство в Ню Йорк, която бе приета с радост.

Представяме ви неофициален превод на писмото:

"До българското правителство

Бих искала да ви кажа „Много благодаря“ и с огромно желание бих искала да предам и благодарностите на моите прабаби и прадядовци. Моите благодарности са също и от името на еврейската нация, която толкова дълги години помни с признателност вашата помощ. Аз съм ученичка в 6 клас и днес пиша това писмо от класна  си стая, защото научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!

Искрено Ваша,

Малки Хамър

Послеслов: Надявам се един ден да посетя вашата страна (когато имам достатъчно свои средства за билет).

Изразявам моята лична благодарност."

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
663 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мнение

2020.02.04 | 15:35

1

Изпросила си деликатно да ти заплатим билета ! "Надявам се един ден да посетя вашата страна (когато имам достатъчно свои средства за билет)."

Rofl

2020.02.04 | 15:42

3

Лол, това беше добро :)

240 Ай дука ни докараха до тука

2020.02.04 | 15:40

2

Как не се е сетила да напише ода за Цвък Молитвата и за СулЮимам Пасито?

Добави коментар

Водещи новини