Цялата техника е в готовност заради очаквания снеговалеж

  • 04 февруари 2020 15:07

  • 697
  • 0
©

Очаква се рязко понижаване на температурите, което ще доведе до сериозни проблеми по пътищата - заледявания, снегонавявания. На места ще има много силни пориви на вятъра. Условията ще са такива, че може машините да не смогнат да почистят на някои места, въпреки че имаме уверението на АПИ, че снегопочистващите машини са в готовност.

Това стана ясно по време на пресконференция на пътна полиция, във връзка с очакваните снеговалежи.

Застудява рязко, иде сняг

Техниката е налична и по републиканските, и по общинските пътища. Ще има много сериозни и интензивни валежи на места. Ще се образуват големи снегонавявания, възможно е да се затварят и пътищата, заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. Става дума най-вече за Смолянска област, Добрич, Разград, Варна, Силистра.

Той апелира към водачите да бъдат внимателни и да предприемат пътуванията, заредени с търпение. Водачите на тирове задължително трябва да са оборудвани с вериги, иначе, ще бъдат глобявани.

По думите му статистиката е плашеща за инцидентите, свързани с употребата на алкохол.

93 са катастрофите възникнали от началото на годината, в които водачите са употребили алкохол и наркотици.

Само за последните дни има 4 тежки катастрофи с пострадали хора, в следствие на употреба на алкохол.

Образувани са досъдебни производства и нещата отиват към съда. Статистиката показва, че българинът не може да се дисциплинира по отношение на шофирането без употреба на алкохол, каза инспекторът.

Последвайте канала на

Novini.bg
697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини