Инвестирали милиони европари в агросектора в област Разград

  • 03 февруари 2020 14:10

  • 1316
  • 0
Инвестирали милиони европари в агросектора в област Разград
© Уикипедия/Разград

Близо 6 млн. лв. европейски средства се инвестират за развитието на агросектора в област Разград.

Финансовото подпомагане е от Програмата за развитие на селските райони, съобщи управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов, пояснява БТА.

С проекти по програмата в Разград се модернизират бази за преработка на зърнена продукция и силозно стопанство, а в Лозница се изгражда мелница за кориандър.

В Исперих с европейски средства се изгражда склад и се осигурява доставка и монтаж на съоръжения за заготовка, съхранение, охлаждане и замразяване на костилкови плодове.

В Лозница са направени инвестиции по още два проекта. Извършен е основен ремонт на стоманобетонно хале, изградена е пристройка на камера за хладилно стопанство. Предстои доставка и монтаж на технологично оборудване - т. нар. шоков тунел за замразяване на биоягоди, рентгенов скенер с чувствителност към метал, доставка на амбалаж и купуване на специализиран транспорт за експедиция на готовата продукция.
Средства от програмата са отпуснати и за Цар Калоян, където фермер е реконструирал и модернизирал мандра, а в Кубрат с европари е изграден обект за преработка на мляко с капацитет 250 литра на ден.

 

Правителството одобри разрешения за проучване на подземни богатства

Последвайте канала на

Novini.bg
1316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини