Доц. Гълъбов: Няма сблъсък на институции между Прокуратура и Президентство

30 януари 2020 08:15

© Кадър - БНТ
1558 3

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е първият главен прокурор, който е работил като прокурор. Важното тук е, да видим една прокуратура, която е по-решителна, която повдигна обвинения и, когато не е сигурна, че ще постигне присъда. Повече прокурори трябва да рискуват. Българските граждани винаги трябва да знаят, че  има съд.  Това заяви в ефира на БНТ политологът доц. Анатолий Гълъбов по повод скандала между прокуратурата и президентството по повод изтегли записи от разузнавателни средства.

По думите му производството не е било срещу президента. "Прокуратурата не може да разследва президента. Няма сблъсък на институции, няма и междуличностен сблъсък. Хората го възприемат като остър тон и неразбирателство между двама души. Имаме една амбициозна позиция от страна на президента и толкова", заяви политологът.

Иван Гешев: Има досъдебно производство, свързано с президента

Според него вече сме имали подобна ситуация с искането за импийчмънт при втория мандат на президента Първанов. "Президентът Радев се опитва да се представи като жертва, много се извинявам, но той е държавен глава, а не жертва", категоричен е Гълъбов.

Президентът Радев: Атаките срещу мен и семейството ми вече придобиват уродливи измерения

"Това, което ме притеснява при президентът е, че след като обезсмисли отлагателното вето, сега е на път да обезсмисли и Консултативния съвет. Той го използва да лансира вижданията си", коментира политологът.  

По думите му трябва да се прекратят опитите да бъдат плашени хората - както се прави с темата за здравето им.

 

 

Novini.bg
1558 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
психолог

2020.01.30 | 10:39

3

Този беше "величие" на ДКМС, комунистическата злоба завинаги се е запечатала на лицето му.

2020.01.30 | 09:35

2

Прав е но кой даго чуе.

Бонара

2020.01.30 | 09:22

1

Пък този говори ФАНТАЗИиии.

Добави коментар

Водещи новини