Председателят на СОС: ВиК - системата на София ще издържи, ако се помогне на Перник

  • 28 януари 2020 08:01

  • 231
  • 0
Председателят на СОС: ВиК - системата на София ще издържи, ако се помогне на Перник
©

Днес Столичния общински съвет (СОС) ще реши дали водопреносната мрежа на София може да се използва за пренос на вода от язовир "Белмекен"/ "Бели Искър" към Перник.

В сутрешния блок на БНТ председателят на СОС Елен ГерджиковЕлен ГерджиковЕлен Стойчев Герджиков е роден на 07.06.1972 г. Висшето си образование завършва в СУ "Св. Климент заяви, че не знае какво решение ще се вземе и как съветниците ще гласуват днес.

 

Столичният общински съвет решава за водата към Перник

 

Той обясни, че на заседанието ще бъде и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Герджиков заяви,  че ВиК - системата на София ще издържи. „Софийска вода” е направила стрестестове, които гарантират, че мрежата е обезпечена, обясни председателят на СОС.

Ел;ен Герджиков отново увери, че са заложени всички необходими предварителни мерки при всякакъв риск. По думите му е важно София да помогне на бедстващ Перник.

Припомняме ви, че Министерски съвет предложи изграждането на водопровод между столицата и миньорския град през Мало Бучино като антикризисна мярка. Проектът е на стойност 25 милиона лева. Освен тях държавата ще трябва да заплати и дължимите такси за пренос на водата по софийската инфраструктура.

Герджиков коментира и бюджетът на София. „Мисля, че добра година се очаква по отношение на бюджета на София“.

 

Десислава Станева
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини