На добър час на стартовете на Световната купа Банско 2020

Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица! За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове. За пореден път Банско показва, че е номер 1 в зимния туризъм и ски спорта в България и на Балканите. Приветствам с ''Добре дошли'' нашите именити гости, които днес имахме удоволствието да наблюдаваме в първите стартове и в предстоящите дни ще продължат да мерят сили по снежните склонове на Пирин планина. Благодаря за отличната работа на концесионера ''ЮЛЕН'' АД и на Българската федерация по ски за чудесната организация. Благодаря на правителството, което помогна за подготовката и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за тази година. Желая на всички приятни и весели дни в Банско и Пирин! На добър час на стартовете на Световната купа Банско 2020.

Така кметът на Банско Иван Кадев даде официален страт на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини.

,,Този е най-скиорският уикенд за целия сезон , защото по същото време със стартовете при мъжете в Кицбюел са и състезанията при алпийките за Световна купа Банско 2020. Три дни светът ще гледа ски и ако досега някой не е разбрал къде е България и Банско, сега ще разбере и то по най-добрия начин'', заяви председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев. Официални гости на откриването бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Те поздравиха състезателките и многобройната възторжена публика, събрала се на централния площад в Банско да гледа откриването и награждаването на победителите в първия от трите състезателни дни.

Световният елит при дамите в алпийските ски дисциплини е в Банско

Най-малките от Ски клуб ''Юлен'' асистираха при атрактивното теглене на жребия за състезателните номера на най-добрите алпийки в досегашното класиране за световната купа за утрешния старт.

В събота по писта ''Марк Жирардели'' дамите отново ще мерят сили в спускането.

Коментари

  1. 2020.01.26 | 14:40

    Тези състезания в Банско са гордост за България и трябва да бъдат подкрепяни!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет