Феновете на "Левски": Няма да правим бунтове в защита на корпоративни интереси

  • 24 януари 2020 12:28

  • 3873
  • 15
© Novini.bg

Присъстващите на срещата държавни мъже – премиерът, финансовият министър и спортният министър се съгласиха със становището, че моделът, по който се управлява футболът, е погрешен и води до там, където се намира "Левски" рано или късно. Това каза председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян след днешната среща в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg. Поводът за този разговор бе притеснението сред "сините" фенове, което се породи в последните дни след твърденията на собственика на "Левски" Васил Божков, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнесът с "Национална лотария". Бизнесменът смята, че до този сценарий ще се стигне, ако бъде приет законопроектът на лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта.

Беше ни предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. В общи линии така стоят нещата. Отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложение към нас. Преди време г-н Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите, заяви Хиндлиян.

Нещата, поставени по този начин, неминуемо вкарват феновете, които са на първа линия, в тази игра, посочи Степан Хиндлиян.

Борисов към феновете на "Левски": Ако искате да го има този клуб, акциите трябва да са при вас

Това нещо не зависи от премиера, а от мажоритарния собственик към момента. Друг е въпросът дали е работещо или не. През последната година "Левски" е стабилизиран. От друга страна е ясно, че този модел не е устойчив, тъй като той може да бъде разклатен във всеки един момент, посочи председателят на НКП.

Една не малка част от медиите от сутрин до вечер се занимава с това, че ще излезем на улицата и ще правим бунтове, независимо че ние твърдим, че няма да излизаме в защита на корпоративни интереси да правим каквото и да било. Не мога обаче да скрия, че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които казаха, че трябва да се вземат крайни мерки. Дали те ще се вземат или не, е отделен въпрос, обясни Степан Хиндлиян.

Мен ме интересува "Левски", не ме интересува дали някой е атакуван. Факт е обаче, че това косвено засяга "Левски", в частност и мен. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски в последните 10 години, добави той.

''Главболгарстрой" с позиция относно строителството на стадиона на ПФК ''Левски''

Силно се надявах на тази среща да ме убедят в някои други неща, но не успяха да ме убедят. "Левски" е политически заложник от поне 6-7 години, това го виждаме от няколко ръководства насам. Видяхме един триумвират с неясен произход и функции, видяхме след това един Спас Русев. Това няма как да стане без помощта, съдействието и благоволението на управляващите, заяви Адриан Петров, представител на групата "Ултрас Левски", който уточни, че изказва лично мнение.

Категорично се обявявам против този модел и това, което се случва от толкова години насам. За първи път от 6-7 години има собственик, който обявява, че той е собственикът, че парите са негови. На голяма част от левскарите им омръзна любимият им клуб да бъде разменна монета в политически и икономически игри. Аз заставам срещу това нещо в качеството ми на фен на "Левски" и на гражданин. Ще има ли протести – тук топката е в полето на собственика на и на футболния клуб – дали те желаят да се обърнат за подкрепа към нас за такова начинание. Аз като футболен фен смятам, че ние трябва да изразяваме протеста си на стадиона. Когато 20 000 напълнят стадион "Георги Аспарухов" по определена тема, това ще е ясен знак. Когато ходят 500 човека и са апатични – това е проблемът в цялата ситуация. Когато хората са будни, имат мнение и го отстояват, тогава такива неща няма как да се случват. Аз лично бих подкрепил такива действия на стадиона. Ако има други, бих ги изслушал. Крайно време е да бъде спряно "Левски" да бъде разменна монета в някакви игри на по-високо ниво, каза още Адриан Петров.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3873 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Корнлия Нинова

2020.01.24 | 19:36

15

Защо така бе, момчета! Толкова разчитах на вас! Правете протести, окупирайте сградата на правителството! Ние няма да оставим другаря Божков, и затова няма да гласуваме за промените! Знаете, че обичам коне и яздя! Искам да яхна вас и вашия протест!

2020.01.24 | 12:45

2

ФК Левски си има собственик и фенове, вие не сте такива.

Що за собственик

2020.01.24 | 15:55

14

ще изнудва властта че ще фалира отбора си само щото тя изисква той да си плаща данъците като всички други....

Ами

2020.01.24 | 15:52

12

още от Чорни отборчето ви не е това което е било и никога няма да бъде...Не защото е "заложник в политически игри",а защото футбола отдавна стана легална перачница за парите на мафиоти и милионери...сигурно помните Чорни....за следващите собственици също нямя ласкави думи....

а вие

2020.01.24 | 15:53

13

самите сте заложниците в техните игрички....

Фатима

2020.01.24 | 14:34

11

Що за странни брадати типове са се събрали при Падишаха,
които според мен не знаят къде се намира футболния стадион "Герена"
в столицата !
Цялата тази шайка ми прилича на сюжет от приказката от
"Хиляда и една нощ":
- Али Баба и 40-те разбойника !

2020.01.24 | 13:46

10

НЯМА ДА ПРАВИМ БУНТОВЕ САМО КИНТИ

чичо от село

2020.01.24 | 13:24

9

Тия , надъханите и смелите , и тях ги пуснаха по пързалката.

САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.01.24 | 13:18

8

ДО ЖИВОТ ЗА ТИКВАТА и ПРАСЕТО ЗА ОБИРА НА КТБ. ВИЕ И ТРОЛОВЕТЕ ВЪВ ПУБЛИЧЕН ДОМ ДА СИ ЗАРАБОТВАТЕ ПРЕХРАНАТА.

2020.01.24 | 12:59

7

Днес фен на Левски, утре на Лудогорец. Парите не миришат, но гз мирише.

2020.01.24 | 12:58

6

da bre niama da pravite buntove tce ciganina vi obeshta da vi nameri sponsor no I ne lejte na negovata izmama tce ste pollucite akcii ot cerepa nishto niama da vzemete neka ciganina vim razdade ot ukradenite miliardi.

2020.01.24 | 12:46

3

Смърдян Пърдян руски мужик посран.

трола Крум Усрания

2020.01.24 | 12:57

5

ДЕТО СИ БЪРКА ВЪВ А Н У С А ЗА ДОЛАРИ, К У Р В А Т А ДОЛНА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини