Момиченце е в кома, блъснаха го на пешеходна пътека (обновена)

  • 29 март 2012 17:47

  • 19620
  • 45
Момиченце е в кома, блъснаха го на пешеходна пътека (обновена)
©

Осемгодишно дете е прието в „Пирогов" в тежко състояние, след като е било ударено от автомобил. От пресцентъра на МВР съобщават единствено, че инцидентът е станал на пешеходна пътека на бул. „Г. М. Димитров" в София.

Детето е било придружавано от дядо си. Все още от полицията не съобщават подробности за инцидента. Водачът на леката кола е на 27 години и е останал на мястото на ПТП-то след удара. Там е пристигнал и автопатрул на Първо районно управление и Бърза помощ, след което детето е откарано в „Пирогов".

М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата. Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане, със счупен крак. Предстоят изследвания, в това число и скенер, допълват от болницата. В ефира на БТВ дядото на момичето обясни, че е водил внучката си на художествена гимнастика. Той допълни, че пред фаталния автомобил, ударил детето, се е движела друга кола. Тя обаче е спряла на пешеходната пътека. Колата след нея помела малката.

Самият шофьор заяви от своя страна, че детето е изскочило на пътеката и той не е могъл да спре. Добави, че съжалява много за инцидента, но не е могъл да го предотврати. От думите му стана ясно, че е шофирал с 60 км./ч при позволена скорост 40.
Мъжът изтъкна, че има 10 години стаж като шофьор, не е употребил алкохол преди да се качи на автомобила си днес и подобен инцидент му се случва за пръв път.

Последвайте канала на

Novini.bg
19620 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
до всички шофьори и 36

2017.03.30 | 15:26

45
Нема такъв филм като виновен пешеходец - пешеходците не минават курсове по пешеходство и не държат изпити. Пък какво остава дете - детето не е длъжно и основните правила да знае на 8. Отговорността си е изцяло на шофьорите. Изкочило било!! Абе определението за пешеходна пътека в правилника не беше ли "продължение на тротоара" ?Ако всички шофьори разсъждават и си търсят оправдание като 36, вързвайте децата за себе си.
БОРИС

2017.03.30 | 15:25

44
Да си ебе маиката оня дето се прави на шофьор,няма шофьор няма пешеходец трябва да внимаваме дали сме зад волана или на пешеходна пътека,всички може да сме потърпевши и по двата начина.
Мяу

2017.03.30 | 15:25

43
Момиченцето било "изскочило" на... ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! Как не го е срам това момиченце да изскача така на пешеходната пътека?! Ами тя затова е пешеходна - да минават пешеходци по нея. Той милия карал "само" с 20 км по-бързо. Аз съм майка с малко дете. Много пъти съм прелитала по пешеходните пътеки за да не бъда отнесена с бебето си от някоя от многото коли, които не спират. То остави, че не спират, ами изобщо не намаляват. Дано момиченцето се оправи. Крайно време е да има сериозни наказания за водачите на МПС, които не спазват правилата. Мен самата ме блъснаха на пешеходна пътека пред театър "199" на "Раковска" преди някоко години. Разминах се с уплаха, синини и подут, но не счупен (за щастие) крак. Инцидентът стана точно както го описва дядото на детето. Втората кола профуча и ме отнесе.
:)

2012.04.03 | 22:28

42
Колеги шофьори и пешеходци, къде написах, че шофьорът е невинен? Лоши неща се случват и ще продължават да се случват. Просто трябва да сме по-отговорни и не постоянно да се нападаме, а да си помагаме. Децата нямат спирачки! Детето не е виновно, шофьорът е виновен - това е така! Защо веднага тръгвате да нападате? Защо пред компютрите сте толкова смели и обидчиви, а на живо сте просто част от народа. Излейте гнева на тези, които окрадоха България. Излезте малко от черупките и вижте надалеч. Проблемът не е в това, че някой е бутнал някой. Проблемът е, че сме позволили това да стане. Ако има сериозни закони, ще има и сериозни шофьори... Както и да е... благодаря ви за вниманието към моя коментар, но явно добрия тон няма да бъде спазен, ако продължа. Живейте си спокойно, Бог да ви пази!
?!?!

2012.03.31 | 00:16

41
Вие нормални ли сте?!? Колко от коментиращите тук имат книжка? Шофьор съм от 4 години и се старая да карам внимателно, но понякога има неизбежни ситуации и дори да караш с 20 пак може да бутнеш някой. За мъртви зони някой чувал ли е? За елементарна култура на пешеходеца? Защо си мислите, че вината е изцяло на шофьора. Трябва да се направи нещо и за културата на пешеходците. В правилника го пише: "Ако искаш да минаваш, вдигаш ръка." Колко го правят? Нямат книжка още и коментират, и се псуват, и се карат. Човекът целия трепереше, а репортерката пита дали е бил пиян!!! Признал се е за виновен, останал е на произшествието. Ненормална работа, ненормална държава, карайте се... така ще се оправим. Дано се оправи детето! Не съдете, за да не бъдете съдени...

2012.03.31 | 00:16

40
И като си шофьор от 4 години какво? Можеш да нямаш и един ден зад волана, може и да си карал постоянно през тия 4 години, мислиш си че знаеш всичко. И да шофьора е виновен: първо, защото е станало на пешеходна пътека и второ да си чул някъде че пешеходец може да сгази автомобил, или камион, или бус или...............и т.н. Много си далеч от истина!

2012.03.31 | 00:15

38
А ти нормален ли си, каква мъртва зона пред теб какви 5лева. Става въпрос за широк булевард и пеш. пътека и като видиш че някой спира на въпросната пътека спираш и ти. И става въпрос за 8год.дете,много ми е интересно ако се случи с твое или на някой твой близък с детето дали пак така горещо ще защитаваш този който го е бутнал.

2012.03.31 | 00:13

36
мисля си, че вината е изцяло на шофьора, защото в пирогов лежи осем годишно момиченце, а на шофьора нищо му няма. ако не мисля, че вината е в шофьора, значи трябва да съм доста повреден...
gost

2012.03.31 | 00:15

39
На същата пешеходна пътека чакам по 20 мин да ми дадат път да мина ,защото всички карат с по "40 Км " в час .Тези шофьори трябва да разберат че като видят пешеходец до пътеката трябва да намалят скоростта не да я увеличават.
just me

2012.03.31 | 00:14

37
До 31 Шофьор съм от 21години. Когато има ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА , не се кара с 20км/ч над ограничението!!!!!!!!!!!!!!! Вярно е че понякога пешеходците правят тъпотии и изкачат неочаквано. Така е, случва се постоянно. Но как започваш да оправдаваш някакъв тъпунгер, който вместо да НАМАЛИ пред ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, той помияра мръсен се е засилил дори НАД ограничението......
666

2012.03.31 | 00:13

35
Извинявам се, отговора ми е към 31, а не 32.

2012.03.31 | 00:13

34
Мъж на 27г. с 10 години стаж като шофьор. Той да не е започнал "кариерата" си в САЩ на 16, защото в България това май не е възможно.
batemo

2012.03.31 | 00:13

33
Абсолютно по същият начин един идиот счупи прешлен на гръбнака на жена ми. Затова предлагам, когато решите да пресичате особено на пешеходна пътека, слагайте си протектори за гръб, наколенки, налакътници, каски и всичко друго, което може да ви защити поне малко от изродите зад волана.

Добави коментар

Водещи новини