Поставен е светофар в района на свлачището под Асеновата крепост

22 януари 2020 13:52

Поставен е светофар в района на свлачището под Асеновата крепост
©
182 0

Поставена е светофарната уредба, която да регулира движението при свлачището под националния паметник на културата Асенова крепост. Ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров инспектира функционирането й на място. Въвежда се временна организация на движението по пътя Асеновград - Лясково. Функционирането на светофара е синхронизирано съгласно циклограма, одобрена от КАТ – Пловдив.

Светофарът има поставени два модула – в двата края на свлечения участък. Уредбата ще регулира движението до окончателното приключване на ремонтните дейности по укрепване на свлачището и възстановяване на пътния участък. Дължината на свлечената отсечка близо 80 метра.

Преброиха свлачищата в Ловеч

Светофарите са поставени на около 150 метра отдалеченост на места с добра видимост и прав участък от пътя. Целта е да се избегнат възможни предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. В района на свлачището са поставени и необходимите обозначителни и предупредителни знаци. Общинското ръководство призовава водачите да шофират с повишено внимание по пътя Асеновград – Лясково и да спазват пътната сигнализация.

Novini.bg
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини