Каракачанов помоли да спрат да му правят колажи

  • 17 януари 2020 12:25

  • 13264
  • 0
Каракачанов помоли да спрат да му правят колажи
©

Вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността беше гост в предаването „Лице в лице“ и, освен всичко останало, стана дума и за облеклото му, което… как да кажем… стана хит в социалните медии.

„Много се радвам, че социалните мрежи се вълнуват“, каза Каракачанов и добави: „Но ги моля да не правят колажи. Това са дрехите, с които ходя на военни учения – панталон и риза, на която се навиват ръкавите, за да ми е по-удобно и практично“. 

Реакцията на „социалните медии“ не закъсня и „социалните медии“, бидейки „социални медии“, направиха нещо типично за „социалните медии“:

Мисля, че военният министър не е запознат с това как работят „социалните медии“. И какво става, когато кажеш на „социалните медии“ да не правят НЕЩО…

***

Каквото и да правя, не мога да се отърва от натрапчивото чувство, че участвам в странна комедия/пародия, а сценаристите на филма таман са си сменили дилъра и още свикват с новата дрога. 

В последно време не може да не изпитваш такова чувство, ако имаш достъп до интернет и поглеждаш какво се случва по света и у нас… най-вече у нас.

Да видим какво така сюрреалистично подменя действителността ни в последно време:

Първо да отбележим, че очевидно някой се опитва нещо да каже на перничани…

Въздухът в Перник е отровен

Грипна епидемия, преди това… „Въздухът в Перник отново е със завишени нива на серен диоксид“, преди това им източиха водата и ги пратиха обратно в деветдесетте с режима на водата.

Въздухът в Перник отново е със завишени нива на серен диоксид

Meanwhile in Pernik...

Въобще… всячески се опитват нещо да им кажат, но перничани не разбират намека, като че ли. Спряха им водата, спряха им въздуха, тия още мърдат и живеят, и на работа ходят, и се прибират после да си допият. 

Аз ви казвам, тия са от друга планета. 

Колаж: Novini.bg

 

Имам чувството, че някой просто се е изсилил и, когато ние в София се задъхахме в отровния въздух и казахме: „по-зле не може да стане“, този някой в Перник е казал: „чакай малко, дръж ми бирата!“…

Но не се притеснявайте, всичко е точно, ВЕЦ-овете по цялата територия на Територията са незаконни, но за сметка на това и вредни. 

Инж. Димитър Куманов: Почти всички ВЕЦ-ове в България са незаконни и във вреда на екологията

***

Brexit взе първите си жертви. Британците не искаха да им се мотаят из краката разни неквалифицирани чужденци и… 

Меган Маркъл напуска Острова. Brexit в действие, кво да се прави? Искахте „чужденците – вън!“, ей ви „чужденците – вън!“ 

Меган си заминава барабар с принца. 

"Палитра от възможности" ще се обсъждат за Мегзит

А брекзитърите плашеха децата с ЕС, че лошият Брюксел и ние с него ще им разтурим монархията и ще им заплашим кралското семейство и ще им изпием чая, и ще им изядем чаените бисквити. А то кво излезе…

Ей ви ги „приятелите“ от Америка…

Между другото (защото как ще спите, ако не научите тая новина!), една гадателка е успяла да предскаже всичко това – разцеплението на кралското семейство и отцепването на принца и принцесата, като е гледала на… ами на аспержи. 

(Спокойно можеш да спреш да четеш дотук. Мисля, че превъртяхме интернета за тая седмица…)

Гадателка предсказа на аспержи отцепването на Хари и Меган

 

Случващото се с Brexit и, общо взето всичко, което управляващите в Британия правят, отказаха половината автори на сатира по света, смачквайки самочувствието им с изобретателността си. По един от тези поводи, една медия на Острова, се обърна към един съветник на премиера, с веселото F*** off, Minister!

Забележка: снимката не се (повтарям: НЕ СЕ) отнася по никакъв начин за политически събития и министри (стари или нови, сменени или не) в България! 

***

Началото на ново десетилетие е и, както във всяко едно ново начало, хората се обръщат назад в историята, за да видят какво се случвало през годините, да си направят равносметка на изтеклото време и да видят, ако има цикличност и повтаряемост на събитията, какво да очакват. 

През последните векове Китай даде много на света: кунг-фу, пиле по императорски, железницата на Америка, хакери, а на няколко пъти пуска и чума по света, която на Запад беше забравяна, та му я припомняха. Последно преди около точно век изтърваха свои хора в САЩ, които я занесоха там. 

А днес… днес:

Китайският износ и внос със солиден ръст преди подписването на търговската сделка със САЩ

Смъртоносната китайска болест тръгна по света

#OhShit

***

За новия министър на екологията се заговори, че бил човек на Лукойл. Намирам тази забележка за глупава. Намирам я за ненужна. Всеки вече е „човек на Лукойл“… Кво се опитвате да ни кажете?

Че водата е мокра и слънцето изгрява сутрин?

***

В Атака е имало бой. Пак. 

"Атака": Илиан Тодоров е хвърлял чаши и бутилки към персонала и клиенти на заведение

Илиан Тодоров: Вече не съм част от ''Атака''

***

„Аерофлот“ пък за първи път пуснаха линия до… Nahui.

По разбираеми причини, в абсолютно всяка новинарска агенция, сайт, телевизия, вестник или каквато и да е медия, дестинацията е изписана САМО на латиница. Ако се чудите Наху… Nahui се намира в Перу. 

Вечното руско пожелание „Пошел ты на х*й!“ придоби съвсем ново значение, нали? Вече е някак добронамерено, сякаш. 

***

И за финал: струва ми се някак обобщаващо… да илюстрирам само с две снимки поведението, хитростта, чувството за хумор, недосегаемия гений на политиците и лидерите; и наивността на тълпата. Едните сякаш са като ето тази снимка:

„Когато ми е скучно, отивам в Walmart и слагам ей такива бележки по стъклата на хората“ 

На бележката пише: „Обади ми се! Бременна съм!“

 

А другите са като…

„Как пък не! Ето защо аз или децата ми никога няма да си направим ваксина срещу грип! Една от многото причини!“

Заглавието на новината е: „Тексас: 14-годишна девственица се оказва бременна, след като ѝ поставят ваксина против грип“. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
13264 0

Свързани новини

Водещи новини