Правителството с визия за демографски подем и икономическо развитие

  • 16 януари 2020 13:54

  • 690
  • 1
Правителството с визия за демографски подем и икономическо развитие
© Булфото (архив)

Правителството одобри Визията, целите и приоритетите на Националната програма за развитие ''България 2030''.

Документът определя три стратегически цели - ускорено икономическо развитие, демографски подем и намаляване на неравенствата, за реализирането на които са предвидени целенасочени политики и интервенции, групирани в пет взаимосвързани и интегрирани оси на развитие - Иновативна и интелигентна България; Зелена и устойчива България; Свързана и интегрирана България; Отзивчива и справедлива България; Духовна и жизнена България.

Борисов: Продължаваме с работата

За постигането на стратегическите цели са дефинирани 13 национални приоритета, като с решението на правителството са определени водещите ведомства по отделните приоритети. През първата половина на 2020 г. се предвижда правителствените намерения в отделните области на политиката да бъдат детайлизирани, както и изготвянето на индикативна финансова рамка, предварителна оценка на въздействието и механизъм за наблюдение и контрол на изпълнението на стратегическия документ.

Последвайте канала на

Novini.bg
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иво

2020.01.16 | 14:05

1

боклуци от герб демографски проблем, стимулират майките ромки да раждат ,!! българите които работят товарите с непосилни данъци.... никой да не остане в скапана българия боклуци гербави......

Добави коментар

Водещи новини