Българи на протест заради отнетото в Германия бебе

Протест пред Германското посолство в София ще има утре заради случая с отнетото бебе на българско семейство. Гражданите ще изкажат подкрепата си за родителите на 7-месечната Катерина. Протести се очакват още в Кубрат и Разград. От публикации във фейсбук става ясно, че е организиран безплатен транспорт и от Русе за хората, които искат да се включат в протеста в София.

Във фейсбук е създадена и група Да спасим Катерина!.Тече и петиция за връщането на малкото момиченце при семейството му.

Случаят доби голяма популярност след репортаж по телевизията преди седмица. Българските власти веднага се заеха да се запознаят с казуса. Днес и депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по външните работи Десислава Атанасова потвърди, че на българското семейство се съдейства.

"Министър Захариева ме увери, че случаят се следи от МВнР и лично от нея от първия момент, в който е сигнализирано за него. (...) Семейството има пълната подкрепа на българската държава, за което е и уведомена г-жа Славова от личен телефонен разговор с министър Захариева, а аз уведомих г-н Милен Христов - роднина на семейството", сподели Атанасова.

"Вярвам, че българската държава ще защити всяко българско дете и семейство, където и да се намират по света. Кураж и сила на родителите!", каза още тя в пост във фейсбук.

Майката на отнетото в Германия бебе: Никога не съм посягала на дъщеря си

МВнР пък вече е изпратило консулът ни да проведе срещи освен със семейство и с адроката на родители, така и с представители на германски институции. Изискани са медицинските документи по случая, включително, за да бъде направена консултация с водещи български медицински специалисти. Заседанието по случая с отнемането на детето е насрочено за 21 януари.

Семейството на Катерина твърди, че дъщеря им е взета и дадена на приемно семейство заради съмнения на германските власти за тормоз. Катерина е приета спешно в болница след тежък пътен инцидент. По време на лечението доктори се усъмняват, че тя има стар хематом, който може да е причина от физическо посегателство от страна на родители.

Пред Нова телевизия майката Мирена категорично отрече тя или мъжът й да е посягал на детето. Сподели, че Катерина е дългочакано бебе - цели 11 г.

Коментари

 1. 2020.01.16 | 00:23

  Не говори след като не е твое дете.сърце имаш ли Аз съм пострадал от такъв ка, ус не говорете без да знаете, може да се отнеме без причина... Това е жестокост, Германия Швеция Норвегия и други държави си играят със съдбата на децата ни

  1. 2020.01.16 | 11:47

   estestveno che si bie deteto tozi ideot . da si beish decata e neshto normalno za poluchoveka narechen bulgarin

  2. 2020.01.16 | 00:59

   Ама и ти ли си биеше детето ?

 2. 2020.01.16 | 01:01

  не ги защитайвайте тия очевидно са били детето и с право са им го отнели, не всеки тъпак става за родител детето е бито !

 3. 2020.01.15 | 22:14

  БРАВО на германците!

  1. 2020.01.16 | 00:19

   Не говори след като не е твое дете.сърце имаш ли Аз съм пострадал от такъв ка, ус не говорете без да знаете, може да се отнеме без причина... Това е жестокост, Германия Швеция Норвегия и други държави си играят със съдбата на децата ни

 4. 2020.01.15 | 23:54

  Не ми се вярва в държава като Германия да отнемат дете без причина. Да беше тука да повярвам ама....

  1. 2020.01.16 | 00:18

   Аз съм пострадал от такъв ка, ус не говорете без да знаете, може да се отнеме без причина... Това е жестокост, Германия Швеция Норвегия и други държави си играят със съдбата на децата ни

 5. 2020.01.15 | 21:17

  Бойко що не се обади на Меркел да решат въпроса , нали е голям премиер ?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет