Петя Аврамова не е разпитвана още за водната криза

  • 10 януари 2020 12:24

  • 1549
  • 2
Петя Аврамова не е разпитвана още за водната криза
© Novini.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно обяви пред журналисти, че все още не е разпитвана заради водната криза в Перник.

Поясняваме, че Министерство на регионалното развитие и благоустройството  (МРРБ)  отговаря за ВиК сектора в страната.

На журналистически въпрос свързан с това дали се е провел коалиционен съвет заради ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов, Аврамова не отговори, предаде репортер на NOVINI.BG.

Относно думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че случващото се с Димов е показно убийство, тя каза, че не може да коментира нищо, тъй като не е чула изявлението му.

Припомняме ви, че вчера бе арестуван екоминистърът Нено Димов, а днес Каракачанов определи случващото се като показно убийство.

 

Каракачанов с подробности ще подаде ли оставка екоминистър Нено Димов

 

Димов е първият действащ министър в демократичната история на България, който прекара нощта в ареста.

 

Вижте как Нено Димов прекара нощта в ареста

 

NOVINI.BG  припомня как се стигна до ареста на Нено Димов:

Вчера, 09.01.2020 г. главният прокурор Иван Гешев беше на място в гр. Перник с оглед координация на провеждащи се действия по разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура по повод водната криза в града. А следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършиха действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – град Перник и Министерство на околната среда и водите.

Събрани бяха доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в град Перник.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна и с кмета на Перник Станислав Владимиров в продължение на проведената на 22.11.2019 г. среща, във връзка с подаден от него сигнал за водната криза, причинена от експлоатацията на язовир „Студена“.

Припомняме ви, че на 27.12.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследванията на водната криза в Перник и причините, довели до нея, бяха взети на специален надзор, който се извърши лично от прокурор от Отдел „Специализиран“ във Върховната касационна прокуратура.

Бяха извършени действия от ДАНС и ГД “НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор на Република България проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната. Проверката беше възложена на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС на 6 януари 2020 г.

Преди да бъде отведен в ареста в Трето РПУ Нено Димов, той бе разпитан в Националното следствие.

Вчера в Националното следствие  за по няколко часа на разпит бяха и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. Извършен бе обиск и в дома на бившия  кмет на града Вера Церовска. Тримата към момента са само свидетели.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1549 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Време е

2020.01.10 | 14:20

2

Дойде най-после време разделно. И тая прокубаната и тя е време да си понесе кръста. А не само да подават оставки. Съд е нужен. Справедливост и демокрация(а , дали са съвместими тези две понятия?)

Галя Ангелова

2020.01.10 | 13:48

1

Аврамова не е разпитвана, А ТРЯБВА.
Не само да я разпитват, а и да я осъдят, заедно с предшественичката си -Лилетка.

Добави коментар

Водещи новини