Петър МОСКОВ: Код: Да спрем „зеления комунизъм”!

10 януари 2020 10:22

Петър МОСКОВ: Код: Да спрем „зеления комунизъм”!
© личен архив
5625 0

В началото на декември през изтеклата година Европейската комисия (ЕК) представи Европейската зелена сделка, която си поставя за цел да трансформира Европа в първия климатично неутрален континент до 2050 г. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи Европейската зелена сделка. За изпълнението на климатичните ангажименти до 2030 г. ще са необходими 260 млрд. евро допълнителни инвестиции на година. Пак в края на изтеклата година лидерите на новосформираната партия КОД /Консервативно обединение на десницата/ д-р Петър Москов и д-р Любомир Канов реагираха остро на тази сделка и предупредиха, че иде „нашествие на зеления комунизъм”. Защо, попитах д-р Петър Москов, политик, бивш здравен министър.

"Много гласове в държавите на Стария континент се надигнаха срещу т.нар. Европейска зелена сделка, а е странно че у нас този дебат по същество не се води. За да стане ясно за вашите читатели, последствията от тази сделка за България са, че трябва да бъдат затворени всички базови енергийни мощности, които в огромната част формират нашето електропроизводство - дават светлина и топлина за бита на хората.

Причината да се случи това е, че въпросната „Зелена сделка” е подмененият дебат. Всеки разумен човек в Европа и по света, би застанал и отстоявал истинските зелени политики, които водят до това водата, въздухът и почвата да са чисти.

В случая обаче зелената сделка не търси това, а гони намаляването на въглеродния двуокис, който причинявал затопляне. Световният научен капацитет твърди, че има 95% възможност човекът да има отношение към промяна на температурата от 0,3 градуса нагоре в последните 50 години. Чиновниците в ЕК обаче с радост искат да разпределят 1 трилион евро. Това означава изключително натоварване на икономиките на страните членки в следващият 4 годишен бюджетен период. При нас означава срив на индустрията, за държавите членуващи в ЕС, също.  

Петър МОСКОВ: Човек трябва да има страх от Бога!

Анонимните служители, назначени в ЕК, си поставят амбициозната цел за редукция с 50 на сто на емисиите на въглеродния  диоксид за 10 години. Това съединение обаче няма нищо общо с азотните, серните и др. съединения, които наистина ни тровят и замърсяват околната ни средата. Като фините прахови частици например.

Въглеродният двуокис не замърсява околната среда, той е част от въздуха, който дишаме, а живееки ние издишаме това съединение. Ако буквално приемем и последваме обявените принципи на г-жа Урсула фон дер Лайен, то трябва да спрем и да дишаме, за да не отделяме въглероден двуокис, което означава да станем „климатично неутрални”!? За Бога, като лекар анестезиолог съм почти сигурен, че ако спрем да дишаме, умираме!"

Аделина Делийска
5625 0

Свързани новини

Водещи новини