Патриарх Неофит разговаря с посланиците от арабските държави у нас

  • 09 януари 2020 15:12

  • 323
  • 0
Патриарх Неофит разговаря с посланиците от арабските държави у нас
© Българска патриаршия

Около запазването и развиването на толерантността, любовта и мира, се обединиха словата на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на и на посланиците от арабските държави у нас, съобщиха от Българската патриаршия.

Вече традиционно в началото на Новата година представителите на Палестина, Мароко, Саудитска арабия, Обединени арабски емирства, Йемен, Алжир и Египет се срещат с предстоятеля на Българската православна църква.

Патриарх Неофит оглави Света Василиева литургия в първия ден на новата година

Посланиците са поздравили Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на с отбелязването на празника Рождество Христово, както и с настъпването на Новата 2020 година. Те са обърнали внимание на това, че българската църква и Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на играят голяма и важна духовна роля в живота на българите. "Надяваме се гласът на духовните хора да заглуши гласа на военната канонада", са споделили надеждите си посланиците.

Посланикът на Палестина у нас Ахмед ал Мадбух у нас е изразил надежди толерантността, с която се слави България, да продължи да се развива и да бъде пример за народите и нациите по света. Той е подарил на българския патриарх икона, на която е изобразено Рождеството Христово, като израз на приятелство и братски взаимоотношения.

Повече мир, повече доброта и повече спокойствие на обстановката в региона, е пожелал Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на на посланиците на арабските страни у нас. Той е споделил, че именно на това ни учи и Рождеството Христово - "насочва ни към дела на доброта и мир".

"Надяваме се и занапред да полагаме общи усилия за запазване на мира сред хората", е казал Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

В края на приема са били изразени надежди срещата от такъв характер да продължи, защото самата тя вече се превръща в символ на любовта и братските отношения между Българската православна църква и държавите от Близкия изток.

На срещата са присъствали Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - началник на Отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини