Шофирайте внимателно, бъдете търпеливи! Очакват се валежи от дъжд и сняг

  • 26 декември 2019 14:22

  • 3135
  • 0
© Булфото (архив)

Създадена е специална организация за движение по основните пътни артерии във връзка с края на коледните празници, съобщи на извънреден брифинг Владислав Павликянов, главен инспектор, предаде репортер на NOVINI.BG.

„Има осигурени достатъчно сили, които ще подпомагат движението на автомобили. Към момента обстановката е спокойна, натоварено е движението на тунел „Витиня“ на АМ „ Хемус“, където има полиция и при нужда потокът от автомобили ще бъде пренасочен по стария път.

 

 

През прохода Рожен също трябва движението да се осъществява внимателно, тъй като там то се извършва в една лента поради срутвания.

 

"Петрохан" побеля, но пътят е опесъчен и почистен

 

За да се избегнат тежки ПТП се ограничава движението след 14 часа до 20 часа на ТИР-ове над 12 тона.

 

За голямото прибиране: Ограничават движението на камионите над 12 тона

 

Трябва всеки да кара внимателно и в районите, където има сняг, както и по почти всички пътища в страната, тъй като те са мокри и може да се образуват заледявания.

През следващото денонощие се очаква превалявания от дъжд и сняг. Затова всеки трябва да потегля на път с добре подготвен автомобил. Екипите на Пътна полиция и АПИ имат готовност да ограничават движението в участъци при нужда от снегопочистване. Тогава всеки водач трябва да има търпение, пълен резервоар с гориво, както храна и дрехи, заяви Павликянов.

Той напомни и санкциите, които грозят всеки един, който кара в аварийните ленти по главните пътища в страната, предаде репортер на NOVINI.BG.

Десислава Станева
3135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини