До 17 ч. бяха продадени над 47 хиляди „зелени билета“

  • 20 декември 2019 18:12

  • 496
  • 0
До 17 ч. бяха продадени над 47 хиляди „зелени билета“
© Булфото (архив)

Над 47 хиляди „зелени билети“ са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска мобилност, метрото и през мобилното приложение. Билети са закупувани и от водачите на превозните средства. „Зеленият билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столичната община.

Мярката бе въведена във връзка с реализирани превишения на средноденонощните стойности на ФПЧ на две от автоматичните станции на ИА „Околна среда“ над 200 мкг/куб. м., съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

23 000 "зелени" билети са продадени до момента днес

През днешния ден безплатно работиха и буферните паркинги към линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“. Целта е повече хора да оставят автомобилите си и да се придвижват с градски транспорт.

През днешния ден продължиха и проверките на Столичния инспекторат за замърсяване и нерегламентирано горене. Проверени са 42 обекта и са съставени 10 акта за нарушения. От проверените 18 сервиза в три от тях са констатирани нарушения, съставен е 1 акт на сервиз в „Слатина“ и са глобени управителите на два сервиза в районите „Надежда“ и „Красно село“.

Пускат зелен билет в София заради мръсния въздух

Проверени са и 24 строителни обекти като в 8 от тях са установени нарушения, за което са съставени актове. Обектите са в районите „Изгрев“, „Триадица“, „Люлин“ и в „Студентски“. В цех за производство на мебели е установено горене на плоскости и пластмаси и е наложена санкция.

Продължава и миенето на улици и булеварди. Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София през днешния ден са мили пътните платна на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Филип Аврамов“ , бул. „Ботевградско шосе“ , бул. „Асен Йорданов“, както и по малки улици в кварталите – ул. д-р Иван Селимински“ и ул. „Витиня“ в район „Подуяне“, ул. „Скопие“ в „Сердика“и ул. „Възрожденска“ в „Надежда“.

Най-точни данни за нивата на фини прахови частици в София, можете да намерите ТУК

Последвайте канала на

Радина Лазарова
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини