Деница Сачева: В България не се отнемат деца заради бедност

  • 19 декември 2019 08:58

  • 1313
  • 3
Деница Сачева: В България не се отнемат деца заради бедност
© Кадър: БТВ

Има много теми, които са отворени и по които има много обществени очаквания. Трябва да свърша определена работа и не се занимавам с ретроспекция на миналото, но мога да кажа, че Бисер Петков бе един наистина страхотен специалист. Това сподели в сутрешния блок на bTV социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

,,Разбира се, че одобрявам Закона за социалните услуги. Но той не се отнася до децата и семейните отношения. В него не се въвежда нищо ново. Единствената промята е тази, че от дефиницията за деца в риск е извадено ''дете с увреждане'', защото децата с увреждане не могат да се считат за деца в риск'', поясни тя.

Отложиха Закона за социалните услуги с 6 месеца

,,Създаде се една психоза по отношение на антисемейните политики, по отношение на отнемането на деца. Социални услуги в България се изпълняват от общините'', напомни Сачева.

Тя бе категорична, че у нас не се отнемат деца заради бедност.

,,Битовите условия не са основен фактор, за да бъде отнето едно дете, а ситуации, които застрашават здравето и живота му'', подчерта Сачева и разкри, че за изминалата година социалните работници са спомогнали за това 1300 деца да не бъдат изоставени от своите родители.

По отношение на фалшивите болнични социалният министър заяви, че в момента се изчаква задълбочен анализ на състоянието на системата, за да се види ''в каква степен говорим за нарушаване на законодателството''.

,,Незаплащането на първите три дни болнични е практика в 13 държави, докато при нас това не е така, което е доказателство, че България е социална държава'', каза Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

На въпрос за т.нар. втори пенсионен стълб министърът отвърна, че все още няма отчети и че след Нова година предстоят срещи с пенсионерските организации, с Комисията за финансов надзор, със синдикати и работодатели, с които ще бъде обсъдена темата.

Сачева използва въможността да каже, че вече близо милион и 200 хил. души трябва да са получили своите коледни добавки към пенсията и напомни, че минималната пенсия от 1-ви юли догодина се повишава с 6,7 процента.

Последвайте канала на

Novini.bg
1313 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ii

2019.12.19 | 09:34

3

Защо тогава хората протестират,защо? Защото ни лъжат нагло и тая е част от тях и тя искаше въвеждане на джендърството у нас.Срам и позор.

Firac

2019.12.19 | 09:23

2

Ostavete horata na spokoistvie ne im prodavaite decata

2019.12.19 | 09:12

1

МАФИЯТА ЛЪЖЕ И КРАДЕ

Добави коментар

Водещи новини