Перник без вода днес, новият режим - от следващата седмица

  • 18 декември 2019 07:13

  • 738
  • 1
Перник без вода днес, новият режим - от следващата седмица
© Unsplash

В Перник няма да има вода между 6 часа сутринта и 9 часа вечерта. Причината са подготвителни промени във водопреносната система преди въвеждането на новия режим на водата от понеделник. В рамките на новия едноразов режим перничани няма да имат водоподаване между 16 и 22 часа всеки ден. 

Водата в града няма да поскъпва, каквото предвиждат новите пределни цени на КЕВР за много места в страната. От пернишкото ВиК съобщиха, бизнеспланът ще бъде преработен и ще бъдат изгогвени нови разчети с предложение към комисията-регулатор. Междувременно Министерството на регионалното развитие съобщи, че ще осигури над 2 милиона лева, с които да започне изпълнението на първите спешни мерки за решаване на водния проблем на Перник. Сумата не е част от средствата, които правителството по-рано през месеца отпусна за ремонт на пречиствателните станции на яз. "Студена".

Общината и МРРБ могат да не повишат цените на ВиК услугите в Перник

 

Последвайте канала на

Novini.bg
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Логиката на ВиК

2019.12.18 | 08:11

1

"Вместо да почистим язовира, да сменим старите тръби и да съберем данъците от гетата, хайде да вдигнем данъка за вода на белите хора. " Хе-хе-хе.

Добави коментар

Водещи новини