МОСВ: Площадката за преработване на отпадъци в с. Яворец няма да разширява дейността си

Площадката за третиране на пластмасови отпадъци, която се намира на територията на село Яворец, община Габрово, област Габрово няма да разширява дейността си. Това съобщиха пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

На 16 декември 2019 г. операторът на площадката „ЛМ инсталации“ ЕООД е предоставил искане в Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново за прекратяване на започналата процедура по смисъла на Закона за опазване на околната среда (ЗООС).

Откриха боклук от Италия и в Габровско

На територията на селото има регистрирана площадка за третиране на пластмасови отпадъци. Дружеството притежава документ съгласно Закона за управление на отпадъците за третиране на пластмасови отпадъци. След третирането на отпадъците чрез сепариране и рециклиране получената фракция се предава съгласно сключени договори на дружества, които я използват като суровина в производствените си процеси.

През 2019 г. от РИОСВ – Велико Търново са извършени 3 проверки, при които не са установени нарушения. Последната проверка е от 16.12.2019 г. Тогава е констатирано, че територията на площадката отговаря на нормативните изисквания, съгласно наредбата по чл. 43 от Закона за управление на отпадъците – непропусклива повърхност, ограда, обозначение на отпадъците, които се приемат. Отпадъците на територията на площадката се съхраняват разделно.

Коментари

  1. 2019.12.17 | 18:17

    А кога ще я закрият?

    1. 2019.12.18 | 06:07

      Ти малоумен ли си, кой и какво ще спечели от затварянето й?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет