Отворено писмо до Люк Скайуокър

  • 12 декември 2019 10:34

  • 6974
  • 0
Отворено писмо до Люк Скайуокър
© Gettyimages

Скъпи Скайуокър. Пиша ти със свито сърце и с молба на уста.

        Ние не живеем лошо. Майките и бащите ни гладуват, но това е техен осъзнат и демократичен избор. Децата ни боледуват и умират заради „липса на възможности при лечението“. Разбирай - няма пари. Средната работна заплата е два пъти-под европейския праг на бедност, но сме макроикономическото чудо на Балканите. Не питай какво означава това, защото само от правителството могат да дадат точен отговор.

        Не се притеснявай. Защитени сме. Тази година си купихме едно ято самолети, което още не са произведени. Платихме ги предварително, както е редно. Някакви си милиарди долари, но какво са някакви си милиарди за нас? Когато самолетите дойдат ще можем да се отбраняваме. Не питай как и от кого.

        Енергийно сме независими. Имаме един почти затворен АЕЦ и един абсолютно непостроен. Това прави два АЕЦ-а, което е добре.

"Дисни" подготвя нова трилогия от "Междузвездни войни"

        Скъпи Скайуокър, и за противогази не те молим. Вече се научихме да дишаме фини прахови частици. В Перник чувам, че дишат и едри прахови частици. Но тези в Перник са друг вид хора. Чувам, че и без вода могат да живеят.

        Културата ни е на ниво. Имаме едни стотина джукести дами от национално значение, които периодично се събличат пред обективите на камерите. Понякога целта се губи, но имат стегнати задници и напомпани гърди, което си е баш културно.

        Образованието ни е модернизирано. Преведохме каквото можахме на съвременен език. Каквото не сме успели – ще преведем.

        Скайуокър. И от справедливост нямаме нужда. Имаме си съдебна система за чудо и приказ. Кеф ти съдебна, кеф ти система. Само да ти кажа, че ако сгазиш дете можеш да съдиш държавата за обезщетение. Увира ли ти джедайската кратуна каква висша степен на демокрация е това?

Седем любопитни факта за "Междузвездни войни"

        Адмирираме любовта. Нямаме пари за онкоболни, но харчим по милион на година за гей парад. Така даваме нашия принос към планетарното щастие като промотираме още някоя и друга дупка като непресъхващ извор на любов. Държа да ти споделя, че ако има болно дете всички събираме капачки за него. Като казах деца, та се сетих - От деца нямаме нужда. По-добре е държавата да ги гледа. Да ни ги взима и оттам нататък тя си знае. По-мъдро е някак. Дори в скоро време ще е законно.  

        Както виждаш всичко ни е наред и за да не си помислиш, че ти пиша само, за да се фукам ето я и молбата ми: Скъпи Скайуокър, имам нужда от две нови зимни гуми. Може и втора ръка но с по-голям грайфер. Ако към тях прибавиш и две нови чистачки за предното стъкло цена няма да имаш.

        Благодаря ти от сърце и нека силата бъде с теб.

 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
6974 0

Водещи новини