Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози нефтозавода в Бургас

  • 11 декември 2019 15:58

  • 582
  • 4
Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози нефтозавода в Бургас
©

Глоба от 10 до 500 хиляди лева грози нефтозавода заради миризмата на нефтопродукти, които бяха усетени от жителите на Бургас. Това съобщиха на пресконференция днес директорът на РИОСВ в морския град инж. Тонка Атанасова.

Тя добави, че за вчерашната миризма са получени около 30 сигнала от граждани. А стартиралата административно-наказателна процедура спрямо "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е заради нарушаване на издаденото комплексно разрешително.

РИОСВ – Бургас провери сигнал за миризма на нефтопродукти и газ в Бургас

Атанасова каза, че инспекцията е извършила няколко проверки, в които обаче не са установени никакви промени в параметрите на работата на инсталациите. Нямало е превишение на нито един от показателите за качество на атмосферния въздух. Тя обаче призна, че въпреки това се е усещал аромата на тежки въглеводороди и бензин, а това основно идва от рафинерията при производството на бензин.

Припомняме, че по-рано днес РИОСВ разпространи съобщени, че снощи са извършени замервания по всички точки по 28 показателя. Превишения на показателите е нямало, но около границата на завода се усещала силна интензивна миризма на въглеводороди, което представлява и нарушение на комплексното разрешително.

Последвайте канала на

Novini.bg
582 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
used

2020.05.15 | 20:25

4
Абсурдно е една рафинерия да фалира, ако работи в нормална търговска среда. Това, изглежда, не се отнася за българските нефтени рафинерии в годините на прехода към демокрация – и „Нефтохим“ – Бургас, и „Плама“ – Плевен, са докарани до плачевно финансово дередже, след което първата е продадена на нищожна цена, а втората фалира и е изличена от правния свят. Именно сагата с нейното съсипване е сред най-красноречивите примери за това докъде водят корупционните практики в касовата приватизация: до пладнешки грабеж и присвояване

2019.12.11 | 18:50

3

Тук може и залози да си спрятаме-моля за коефициенти,аз залагам на 10 000 глоба

jbf

2019.12.11 | 16:22

2

Всяка нощ е това. Руснацитя си правят каквото искат и няма отклонения от нормите, защото ги проверяват чак след като е отминало даденото производство.
Нищо няма да ги глобят - те са държава в град Бургас.

2019.12.11 | 16:19

1

Какво ще промени глобата! Това не е единичен случай и не е от сега!

Добави коментар

Водещи новини