Омбудсманът „отваря“ вратите на институцията за студенти - правозащитници

  • 09 декември 2019 13:27

  • 253
  • 1
Омбудсманът „отваря“ вратите на институцията за студенти - правозащитници
© Омбудсман на Р България

По повод Международния ден за правата на човека – 10 декември, Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент организира Ден на отворените врати в институцията. Тази година отбелязването на деня по цял свят минава под егидата на младите хора и тяхната роля при защита правата на човека.

 

В България, студенти-юристи от СУ, УНСС, НБУ и ЮЗУ с интерес към правозащитната тема ще имат възможността да се запознаят на място с работата на омбудсмана по сектори - „Приемна на гражданите“, „Право на собственост“, „Международни стандарти и нормативна уредба“, „Права на потребители на административни и обществени услуги“ и др., както и да зададат своите въпроси.

 

Омбудсманът: Новият проект на Закона за земеделските земи не премахва системния характер на нарушеното право на собственост

Идеята е студентите да придобият по-ясна представа за важността да зачитат и отстояват правата и свободите на гражданите, което в бъдещата им работа като юристи ще им бъде изключително полезно.

Инициативата ще бъде открита от председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. Специално видеопослание към младите хора ще отправи Н. Пр. Херо Мустафа – посланик на САЩ у нас.

Датата 10 декември е по-специална за всеки правозащитник, юрист и човек, защото Декларацията за правата на човека на ООН от 1948 г. е фундаментална за развитието на човешките права и свободи, основа за обявяване през 1950 г. на 10 декември за Световен ден за правата на човека.

Десислава Станева
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.09 | 13:55

1

БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВА СВОИ "ПРАВОЗАЩИТНИЦИ"??????????? ЗАЩОТО НЕ ХАРЕСВА СТАНОВИЩАТА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРАВОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ...

Добави коментар

Водещи новини