България се прости с неповторимата Стоянка Мутафова

  • 09 декември 2019 11:01

  • 7812
  • 0
© Булфото

Близки, роднини, колеги и почитатели се сбогуваха с една от най-ярките актриси на България Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското.

"В такива моменти не трябва да забравяме, че тя се усмихваше винаги. Ходих при нея в болницата и скочи от леглото, както беше окичена с жиците. Тя живя 97 години и напълни една цяла епоха в изкуството. Тъжното е, че са малко хората като нея. Светла ѝ памет", каза Вежди Рашидов. 

Снимка: NOVINI.BG

Десетки венци, сред които на министерства, на ПГ на ГЕРБ, на БСП, на театри от различни части на страната и други  има пред Сатиричния театър в памет на Мутафова.

Почина легендарната Стоянка Мутафова

Кметът на София Йорданка Фандъкова разказа пред NOVINI.BG как Мутафова е завихряла емоцията в човек. "Вечна да ѝ паметта", заяви тя.

 

"Стояна никога не стана досадна. Тя беше пълна с живот. Динозавър. Всички сме огромни късметлии“, заяви и актьорът Владо Пенев.

Славчо Пеев разказа как Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското се променяла веднага щом стъпи на сцена, независимо от здравословните ѝ проблеми. "Сцената я преобразяваше", каза той.

 

 

"Много ми е мъчно. Цяла България я обича. За там ред няма. Светла ѝ памет", каза и Астор.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7812 0

Свързани новини

Водещи новини