Танева: Купувайте живи елхички, помагате на семействата с репродуктивни проблеми

"Радвам се, че имам честта да обявя третата кампания за коледната украса "Посади надежда" - продажбата на живи елхички. Призовавам гражданите да купят живи елхички и пролетта да ги засадим като направим паркове на надеждата. Имаме приготвени 10 000 елхички от системата на държавните горски стопанства. Средствата от продажбата на тези елхички, заедно с фондация "Искам бебе", ще отидат за покриването на нуждите на семейства с репродуктивни проблеми. Днес е 9-ти декември - Св. Анна, денят, в който е зачената Дева Мария и искам да пожелая на всички жени да чуят това щастие в личен план. Ще се радвам и ние да бъдем част от това щастие като подкрепим тази кампания и семействата, които Фондацията по нейния ред и правила ще определи. 2015 година бяха закупени 1200 елхички, 2016 година 3000 граждани закупиха елхички.  Ще ми е интересно как и обществото развива своите разбирания. Това показва и отношение към природата, и към заобикалящия ни свят“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри на старта на благотворителната кампания за закупуване на живи елхи под надслов „Посади надежда“, предаде репортер на NOVINI.bg.

Танева благодари и на медиите. Тя заяви, че 38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна и от днес адресите им могат да бъдат намерени на адресите на МЗХ.

"Искам да благодаря на министър Танева, на фондация Искам бебе и на всички участници за прекрасната инициатива. За мен е истинска чест да се присъединя към нея. Тя изпраща две много силни послания - науката е живот и науката и надежда вървят ръка за ръка. Пожелавам си с тази кампания да се сбъдне на много семейства най-скъпото - даряването на живот. Тази кампания е и много силно послание за опазване на околната среда. Да сбъднеш мечта, да дариш живот, да се погрижиш за следващото поколение е наша обща отговорност", каза еврокомисарят Мария Габриел.

Коментари

  1. 2019.12.09 | 10:46

    Бонусите за пенсионерите да си купят елхички ли ги дадохте? Като гледам търгашите, може и да не ми стигнат.

  2. 2019.12.09 | 10:15

    Прекрасна инициатива, но трябваше да я направите навсякъде. Живея в град Перник и за нашия град няма пункт за купуване на елхички, иначе с удоволствие бих подкрепила инициативата.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет