Муки: Стоянка Мутафова безумно обичаше театъра

Муки, да знаеш, че този път ще умра. Това е заявила Стоянка Мутафова на дъщеря си Мария - Муки малко преди да почине.

"Защото три пъти постъпваше в лечебно заведение и я връщахме. И след операцията ми каза Обичам те. Това бяха последните думи, които чух от нея. Двама месеца се измъчи в болницата", призна дъщерята на големата българска актриса.

Муки каза, че майка й е била интелигентна жена, която много се е интересувала от четене и книги. А енергията й е била непоправима.

Почина легендарната Стоянка Мутафова

"А безумно обичаше и театърът. Аз много пъти съм я ревнувала от театъра. Огромна любов. Като малка се чувствах пренебрегната, но пък бях много щастлива, че майка ми е Стоянка Мутафова", признава още дъщерята на Стоянка Мутафова.

Невена Коканова и Георги Калоянчев пък са били най-близките приятели на голямата актриса. Мутафова до последно е обичала да стои на сцената, стана ясно още от думите на дъщеря й.

Актрисата почина на 97 години след тежко боледуване. Тя беше оперирана от жлъчка малко преди да почине. Поклонението ще бъде в понеделник в Сатиричния театър, сред чийто основатели бе именно Стоянка Мутафова. Легендарната актриса почина малко след друга голяма звезда - Стефан Данаилов.

Коментари

  1. 2019.12.09 | 21:43

    Муки, Мукадес не тъгувай. ПОКОЛНОн

  2. 2019.12.08 | 23:05

    POKLON

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет