КЗД се самосезира по случай със столична детска градина

  • 29 ноември 2019 16:57

  • 1326
  • 0
КЗД се самосезира по случай със столична детска градина
© Pixabay

Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ се самосезира по случая с Целодневна детска градина 27 "Детска китка", в столичния кв. Надежда. Това съобщиха от КЗД.

Самосезирането е извършено по доклад на доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на КЗД. В своя доклад той сочи, че се е информирал от медиите за поведението на медицинска сестра от яслената група, която с обидни думи напада поверено на яслата дете. Чуват се от направен от родителите на детето запис груби и стресиращи реплики, отправени към детето, от които по-късно медицинската сестра не се отрича.

Родителите намират разлика в поведението на детето, след като започва да посещава детската ясла, които според тях, са резултат на изживяван стрес.

Обиди и насилие към дете в ясла от медицинска сестра

Хюсеинов подчертава, че в практиката по прилагането на Закона за защита от дискриминация /ЗЗДискр./ е утвърдено разбирането, че вербалното и физическото насилие накърняват достойнството на потърпевшите и създават спрямо тях обидна, унизителна и застрашителна среда. Затова той смята, че разпространените чрез медиите кадри от случая съдържат данни за осъществен тормоз по смисъла на пар. 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗДискр.

Въз основа на изложеното дотук Баки Хюсеинов предлага да бъде образувано производство пред Комисията по случая, в което да се установят нарушителите и да бъдат наложени предвидените в закона санкции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини