Търсят начини за облекчаване на трафика с Турция

Възможностите за облекчаване на свръхнатоварения транспортен трафик между България и Турция бяха обсъдени на поредица от срещи с турските митнически и гранични власти. Това съобщи директорът на Агенция "Митници" Георги Костов след разговорите и инспекцията на ГКПП Капитан Андреево. Като вече съобщихме, вчера са били водени разговори с ресорния зам.-министър на търговията на Турция Ръза Туна Турагай. Днес двустранните контакти на работно-експертно ниво и по наша инициатива са продължили.

И двата пункта - Капитан Андреево и Капъкуле работят над максималните си възможности, съобщи Костов. Последните три месеца имаме увеличение със средно 20 - 25 процента на преминалите товарни превозни средства в двете посоки, даде за пример той. Близо 70 000 са пропуснатите камиони за миналия месец, като за този месец се очаква броят да бъде надхвърлен, каза още Костов.

На първо време решението е иницииране на проблема, посочи Костов. По негови думи от следващия понеделник на електронната страница на Агенция "Митници" ще бъдат публикувани ежедневно преминалите товарни автомобили през двата големи пункта с Турция, през двата големи пункта с Румъния, през Кулата с Гърция и Калотина със Сърбия.

"Гранична полиция": Трафикът на изход за товарни автомобили е силно интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово"

Коментари

  1. 2019.11.28 | 16:30

    Нали крякате че гн Борисов е строил само магистрали.А сега търсите изходи от трафика.Единственият изход е повече магистрали бе дъвкарчета мили

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет