Диана Ковачева: Търсенето на помощ спасява живот

  • 25 ноември 2019 16:29

  • 551
  • 0
©

Фасадата на институцията на омбудсмана беше осветена в оранжево в подкрепа на кампанията „Зонта казва НЕ”, която се провежда всяка година на 25 ноември като част от кампанията на ООН Orange the world за елиминиране на насилието над жени и момичета.

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент и служители на институцията излязоха пред сградата и сложиха, и свалиха черни лепенки от устите си, като по този начин изразиха съпричастност и дадоха символичен знак, че за насилието не трябва да се мълчи.

"Инститцията е оцветена в оранжево - цветът на насилието. По този начин изразяваме съпричастност с жертвите на насилието. Символично залепихме устата си защото мълчанието е това което убива и призоваваме жените да не мълчат за насилието коет се случва зад стените на дома им или на работното място. Жертвите на насилието не са малко. Статистиката показва че поне две жени на месец от началото на годинаат са загубили живота си. Още много са осакатени. Нашето послание към жените е търсете помощ.",каза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Търсенето на помощ спасява живот, каза още тя.

Международният ден за елиминиране на насилието срещу жените – 25 декември, е обявен с Резолюция на Общото събрание на ООН на 17 декември 1999 г., но активистки от различни организации го отбелязват още от 1981 г.

Тази дата води началото си от жестокото убийство през 1961 г. на трите сестри Мирабал - политически активистки в Доминиканската република, убити по заповед на диктатора Рафаел Трухильо (1930-1961).

 

Novini.bg
551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини