Кметът на "Лозенец": Не ме интересува качествено ли е строен незаконният "Златен век"

  • 22 ноември 2019 16:33

  • 4037
  • 8
Кметът на "Лозенец": Не ме интересува качествено ли е строен незаконният "Златен век"
© Нова телевизия

Налице е незаконна постройка, която трябва да бъде премахната. Такава позиция изпратих до ДНСК, каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов по повод искането ДНСК да издаде заповед за събарянето на небостъргача "Златен век".

От Върховния административен съд се чака становище не за законността на сградата, а по качеството на строителните работи - това са две различни неща. Аз нямам спор по това дали една незаконна постройка е построена качествено или не – това не ме интересува. Незаконната постройка трябва да бъде премахната, подчерта Павлов.

"Демократична България" поиска ДНСК да издаде заповед за премахването на "Златен век"

През 2017 година е изтекло разрешителното ѝ за строеж и всичко направено след това е незаконно, добави той.

По повод твърдението на строителя на небостъргача – "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна", че разрешението за строителство има годност до 2028 година, кметът на "Лозенец" посочи: "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна" са свободни да се аргументират по какъвто начин искат, аз съм направил консултация с юристи".

Във включване по телефона управителят на "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна" архитект Пламен Мирянов каза, че с решение от 30 юли 2019 година Софийският градски съд е постановил, че строителното разрешително на компанията е валидно и е отменил заповедта за спирането на сроежа. Подобни действия на новия кмет на Лозенец са правен прецедент, които дават лош сигнал към инвеститорите. Независимо, че съдът е заявил, че разрешението ни е валидно, в един момент Павлов казва, че магистратите са се объркали, коментира той.

"Артекс": Очакваме ВАС окончателно да потвърди законността на "Златен Век"

В едно такова решение на проблема няма нищо възвишено, добави архитект Мирянов.

Разбирам, че това е тежко решение със сериозни политически последици. Но това е и идеята на моя сигнал. Смятам, че има проблем и той трябва да има решение – смятам, че в "Лозенец" има една огромна незаконна постройка и тя трябва да бъде премахната. Смятам, че помислите ми са чисти, смятам че служа на доброто и светлината, заяви Константин Павлов.

Ще предприемем действия да се разбули тази лъжа, този облак от неверни твърдения и клевети. Важното е един кмет да осъзнае важността, смисъла и ползата от една такава сграда. Ако е кмет на място, той трябва да ни помогне да се изчиасти това объркване и тази сграда да бъде завършена, посочи архитект Пламен Мирянов.

Не виждам какво противозаконно има в това един кмет да се обърне към ДНСК за законността за една сграда и ДНСК да се произнесе. Очакваме отговор от Дирекцията за строителен контрол, очакваме и отговор от Столична община, където сме изпратили искане да се коригира устройствения план и повече да не могат да се появяват такива сгради, каза ще Константин Павлов.

ДНСК спря строежа на небостъргача "Златен век"

Последвайте канала на

Novini.bg
4037 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.11.23 | 13:26

8

Бетонна комунистическа (Костовистка) кратуна!

Цветанов, вземи да се обесиш,

2019.11.22 | 19:53

7

направиха те на г.ъз.

Гост

2019.11.22 | 19:39

6

Как ще премахнат??? Има толкова труд, вложени сума ти пари и ще събарят..., да съборят дупката от де са излезли, амсалаци... стига сте събаряли , време е да градите нещо..умрели пишки..

Баш майстора

2019.11.22 | 19:08

5

Сигурен съм че и кмета живее в незаконна сграда

2019.11.22 | 16:50

1

Газ кмете иначе герберската паплач ще разплаче майчицата на България

До простия

2019.11.22 | 19:07

4

Гад кмете или г'з кмете ?

Тъпанари прости !

Кой ви е казал, че можете да мислите ?


2019.11.22 | 17:45

3

Браво на кмета.

Баба Ванга

2019.11.22 | 16:52

2

Ще има май Иванчева 2. Кметът бръкна в контакта с трифазен ток.

Добави коментар

Водещи новини