Багер изкопа пясъка на плажа в Созопол

  • 22 ноември 2019 08:43

  • 2169
  • 4
Багер изкопа пясъка на плажа в Созопол
© Кадър: БТВ

На централния плаж в Созопол се изгражда пясъчна дига, която е почти готова. Тя е по цялото протежение на ивицата, висока е почти три метра и е съвсем близо до брега на морето. Изграждането на защитни диги вече е практика на някои големи плажове. По този начин концесионерите защитават заведенията от зимните бури. Тук това се случва за първи път и хората се притесняват, че разкопавенето на пясъка може да унищожи плажа.

По време на проверката от Басейнова дирекция багерът изненадващо спира работа 20 метра преди края на ивицата, а по-късно напусна плажа.

Местните хора са подготвили подписка срещу разкопаването на плажа. Спред тях морето няма да причини щети на заведенията. Те твърдят още, че дигата е опасна, защото може например дете се покатери по нея и падне, ще се удави и няма как да бъде спасено. А дигата спира и достъпа до самия плаж.

Търсят концесионери за три морски плажа

Срещу изграждането на дигата се обяви и ръководството на общината. Тихомир Янакиев – кмет на община Созопол заяви, че общината не отдава плажа на концесия и не е собственик, но е разпоредена проверка. По думите му от Басейнова дирекция са констатирали нарушения, защото пясъкът се изгребва от прибоя.

Представител на концесионера заяви, че тревогите на хората не са основателни. "Това се прави тук за първа година и затова хората са притеснени. Пясъкът ще бъде на същото място догодина", увери Илиян Иванов.

Хората, обаче казват, че има снимки как машината е взимала пясък от морето.

Кадър: БТВ

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2169 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
1234

2019.11.23 | 09:50

4

Всичкото хора от които зависи нещо са корумпирани бате!Много крадат ! Затуй така секи си прай кот иска щот знай че нищо нема да му направят!Да знайш брачет ,от опит знам, сичките земат пари и после замазват!Ае чао.

Данчо

2019.11.22 | 10:54

3

Браво, истински стопани!

2019.11.22 | 10:00

2

Нема край българската п-д-е-р-а-стия !!!

2019.11.22 | 09:18

1

Тия идиоти ,пррестъпници и бандити от басейновата дирекция се виновни за всички лозуми и безобразия от изкопи и изнасяния на милиони тонове пясък баластра ,камъни и др .инертни материали с багери камази ,самосвали от богатствата на държавата реките и водите.Няма да е далеч реките да пресъхнат ,безводието ще обхване страната ,мостовите съоръжения над реките ще бъдат унищожени от бурна придошлата река и пр- пр.

Добави коментар

Водещи новини