Нашето Софе не е демоде! #По-HUBAVOE

  • 07 ноември 2019 10:05

  • 1677
  • 0
Нашето Софе не е демоде!  #По-HUBAVOE
© булфото/архив/

 

Задава се нов софийски ремонт. От големите. На площад Александър Невски.

Но вместо да предизвика гражданска радост, тази новина стисна със студените си пръсти сърцата на старите софиянци. На новите – не. Те изплащат ипотечни кредити, и както знаем сърцата им принадлежат на банките. Но за това друг път.

        Софиянци, като чуем за ремонт и започваме да плачем. Направо си ревем. По-чувствителните се въргалят в праха и си посипват главите с чакъл. Други пикаят през тъмната част на денонощието по строителните площадки в знак на гражданско недоволство.

        Въпросът е - защо софиянци са такива?  Защо не искат да им е хубаво? Не се ли научиха, че ХУБАВОТО Е НЕИЗБЕЖНО!

        Искат да има повече трева, все едно са животновъди и от това им зависи поминъка. Да им е геометрично. Плочките да са равни, а бордюрите да не са като захапка на бяла акула. Все едно не са чували за импресионизъм. Образовани били. Млади и умни или там както се наричат. Уж умни, ама не разбрахте, че винаги един ремонт може да се коригира с друг ремонт. Колко още доказателства искате?

        Сценарият е следният:

        Надяваме се… Глупости! Вярваме, че фирмата ще спечели (а може би вече е спечелена)  поръчката с обещанието, че ще замени жълтите павета със златни. Ще вземе пари като за диамантени, но накрая ще асфалтира, защото #По-HUBAVOE. И разбира се всичко ще е законно. Какво говоря – направо законът ще го изисква. А после, за сметка на общината ще боядисат асфалта жълт, за да напомня за жълтите павета.

        За да се удовлетвори столичната жажда за кръв ще има и наказани. Разбира се, шамарите ще ги обере някой клет зам. кмет, който още не знае какво работи. Дори на кой свят се намира, ама хайде… Прокуратурата ще повдигне обвинение. Няколко тревожни телевизионни журналистки от втори ешелон ще овикат орталъка с неуместните си въпроси. После нищо. Ще ни пуснат „Междузвездни войни“ по телевизора, за да видим дали им е лесно на хората от другите галактики.

        Подобни лоши сценарии карат софиянци да са напрегнати. Но както виждате, всичко ще е наред. Отново ще бъде жълто а дупките ще бъдат замазани с гипс. След няколко ремонта на ремонта всички ще са толкова объркани, че няма да знаят на ремонта или на ремонта на ремонта да търсят сметка. Няколко естрадни изпълнители ще се заемат с разяснителна кампания, която ще завърши с концерт. Името на кампанията може да бъде: „Нашето Софе не е демоде.“  Нали може? След първия дъжд ще станем Венеция на балканите. Тази атракция ще увеличи туристическия поток, което ще докара още някой лев на окъсания ни бюджет. Накрая ще се пусне в експлоатация корабче, което ще е на ток и ще превозва пътници от кметството до парламента на цени на градския транспорт. А в герба на столицата може да се имплементира подводница. Ех мечти…

        Както виждате всичко се нарежда, но паниката остава. За да се намали стреса ще е необходимо МЗ да отпуснат големи дози успокоителни и в сътрудничество с ВиК да ги изсипят във водопровода на града. Та хората ще приемат нещата по-спокойно и усмихнато. Всички имаме нужда от това.

        Хубав ден.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
1677 0

Водещи новини