Луна – президент, президент!

  • 01 ноември 2019 15:58

  • 4923
  • 0
Луна – президент, президент!
© Pixabay

Някой може да си мисли, че по време на избори политиката ще вземе превес в новините в дадената държава, но не би…

Много по-важни неща вълнуват хората, като например новият, още по-голям, силикон на Николета; глобиха двойка за секс в самолета; и, разбира се, както всяка циркова програма, и нашата си има хедлайнери – на Луна са ѝ предлагали да се кандидатира за кмет (в тази новина балансираме политика и цирк, както забелязва драгият читател, нали…), а тя – истински социално ангажирана, демонстрира, че тази кандидатура би била съвсем адекватна, заявявайки, че няма смисъл от прилагането на алкохолната забрана, която действа на места в страната в деня преди изборите, като тя се определя от кметовете. "Всичко това е един цирк, тази забрана няма нужда да се спазва, непрекъснато натискат народа за нещо“, каза още Луна. 

Луна – президент, президент!, скандира тълпата, чуват се отделни викове: браво, браво, ура, да живее; както и поздравителни (тип сватба) изстрели с Калашников и „детски“ газов пистолет, преправен на боен (правен да си има там, да си стреля детето!). Народът ликува!

Мноу ясно, писнà ни да ни пипат пиенето, заради некви тъпи избори. Не стига, че ни занимават с глупости, ми трябва да ги търпиме на трезво! 

Facebook

 

Виждате, че Луна е родена политичка, напипва пулса на народа. Казах: политичка, не „полиптичка“, не се хили тъпо. 

„За шеговитото си представяне като президент на нацията тя е откровена: "Това започна на шега, а сега е съвсем реално. Хората по улицата се обръщат към мен на президент. Питат ме кога ще се кандидатирам, а истината е, че аз не знам какво да правя“.

Родèн беге политик, аз какво ви казвам! 1). Всичко започнало на шега; 2). Хората я искат; 3). От нищо започва да става нещо; 4). Кандидатурата става все по-реална; 6). Хората си я   и  с  к  а  т! и това си е!; 7). Тя няма абсолютно никаква представа какво да прави. 

Това е описание на политическите кариери на 98% от всичкото политик у Парламента; общинските парашутисти; министерските каскадьори; и водевилните партийци. 

Сбогом и благодаря за рибата!

***

Милко Калайджиев обяви официално, че се отказва от политиката…

Такааааа…

Аз пък, в такъв случай, реших, че е редно да информирам обществеността, че, за съжаление, настъпи моментът да се откажа от професионалния баскетбол. Съжалявам, „Булс“, съжалявам „Лейкърс“, вече – не! Не мож‘те ме има в редиците си. Това е. Мисля и пресконференция да направя, за да съобщя решението си. 

Милко ни информира още нещо и от него разбрахме, че (колкото и да е скромен и да не си го признава в прав текст, ние разбираме):

Милко Калайджиев: При моята кампания нямаше кебапчета, а само песни, песни и малко говорене“…

Булфото (архив)

 

Мѝ, ноу ясно! Писнà ни да ни говорят, програми-мограми, платформи, глупости, планове за бъдещето… я, сѝпи и да си попееме, бе! Антака! 

***

Волен отива в СОС…

Да, вероятно ще се възползвам от това да вляза в СОС. Там има доста далавери за разкриване. Обещавам интересни сюжети“.

Хмммм…

- Волен отива в общинския съвет, щото чул, че там има доста далавери…
- За да се бори с тях, бе!
- Да де, и аз това казвам…
- ?
- ?
- …
- …
- Какво…?
- Нищо. 

***

Вторият руски шпионски скандал ни припомни, че имаше и първи такъв (все пак сме българи и паметта ни за такива неща е средно до 4,12 секунди). По този повод се появиха коментари, че изловеният шпионин бил толкова самодоволно нахален, че отказвал да си тръгне от България, въпреки, че е хванат; че така правели само окупаторите и т.н., но се появиха и по-оптимистични мнения по въпроса, като например: „е, добре поне, че шпионинът не се опита нас да ни накара да напуснем, нали…“ 

Помните, че наскоро имаше посещение на висшия прокурорски клир в САЩ. Официално беше казано, че е по повод шпионския скандал. Вероятно е било И това, обсъждали са го, защото си е сериозна работа. Но пък съвпадна и с опитите на Тръмп да подобри собствения си рекорд за политическа и военна тъпота, оттегляйки силите на САЩ от Сирия, отприщвайки зверска вълна от насилие там. 

И така България се превърна от заден двор на Европа в най-предна граница на Западния свят с размирните територии на Изтока. И хоп – интерес към нас. Този път ще се наложи да вземем страна… да се наведем, да изчакаме да мине – тоя сценарий повече не можем да го играем. Дано да вземем правилната страна, към която поне официално принадлежим, а не страната на източния вятър с аромат на пирожки, но опитът сочи друго. 

Но пък този път поне Германия изглежда да е на правилната страна и ще е хубаво да спазим традицията и да се съюзим с тях. Два пъти се дъниха, но третият е на късмет. Германия вече загуби, както казахме – два пъти, но точно като идва моментът да обърнат в тяхна полза, да се откажеме и да идем при другия отбор… не е разумно, нали?

Не е така просто, но просто е така!

***

Светна ми: Brexit е TV риалити и просто му правят нов и нов сезон, заради зрителския интерес. На Хелоуин планираха края на сезона, а следващият им премиер ще бъде ясен през декември… на 13 петък. А, кажете сà – сценаристите нямат ли готино чувство за хумор, а?

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е преди каза, че излизането на 31 октомври е въпрос на: Do or die, демек: направи или умри. Драматичен е, де, признаваме му. Направили го? Ц. А умря ли? „Малката булка“ да си гледа работата…

***

Лили Иванова получи увеличение на пенсията. Те сигурно си мислят, че няма да им се налага да ѝ я дават още дълго време и се хвърлиха в предизборен пиар, ама не са познали – и внуците им ще ѝ плащат пенсия. À на бас! На Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи първата ѝ пенсия още султан Сюлейман си е мислел, че ще е пиар трик, ама и той не е познал… 

Булфото (архив)

 

Според източници, пожелали анонимност, поради страх от свръхестественото, новият албум на Лили Дънкан Маклауд Иванова ще носи заглавието: „Накрая ще остане само един…“, а в хит-сингъла ще се пее: „Идващи от зората на времето, преминавайки тихо през вековете, те живеят своя таен живот…
 

Александър Томов
4923 0

Свързани новини

Водещи новини