Депутатите приеха създаването на анкетната комисия за скандала „Хохегер”

  • 22 март 2012 14:36

  • 679
  • 0
Депутатите приеха създаването на анкетната комисия за скандала „Хохегер”
©

Народните представители приеха създаването на временна анкетна комисия, която да разследва скандала "Хохегер".

Гласуваха общо 126 депутата, от които „за” 92, „против” – 33 и 1 „въздържал се”.

Червеният депутат предложи да бъде разширен обхватът на комисията и тя да разследва и мястото на ГЕРБ в този скандал, както и комисията да има 11 членове и да бъде създадена на паритетен принцип. Предложенията обаче бяха отхвърлени.

Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно поиска прегласуване на първото предложение: "Нека всичко да бъде на масата. Става прекалено прозрачна идеята ви за втора комисия анти-Станишев. Притеснява ли ви нещо за Хохегер? Щом не – защо не подкрепяте, защото министърът на вътрешните работи ви поръча, че комисията трябва да бъде само анти-Станишев. Докажете, че наистина искате прозрачна комисия с гласа си”, призова Миков. Предложението беше отхвърлено и при прегласуване. Георги Божинов от ПГ на Коалиция за България поиска прегласуване на второто предложение, което също беше отхвърлено.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от ПГ на ГЕРБ заяви, че Народното събрание се използва за политическо говорене. „Ние сме български граждани и ние трябва да пазим имиджа, не да се крием като щрауси в пясъка. Целта е анализ – защо този подизпълнител, какво е лъснато, какво са правили като ПР на Министерския съвет”, каза Караянчева и посочи, че опозицията нямали право да говорят за морал.
М

ая Мановлова от ПГ на Коалиция за България заяви: "Ще подкрепите ли идеята за обследване и дейността на представителите на Хохегер от ГЕРБ? Росица Велкова продължава да е сътрудник на Хохегер и има договор с българската държава, посочи Манолова и призова да се направи проверка как авторите на „Градим България” спечелили 3 милиона за туристическия портал на държавата. Плащате за политически кампании с пари на данъкоплатците и публични пари", каза Манолова. "Използвате тази комисия за наказателна акция и ще направите всичко възможно да заличите следите на вашите представители", каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини