Безконтролно за изродите, безмилостно за жертвите

  • 22 октомври 2019 13:42

  • 2543
  • 0
Безконтролно за изродите, безмилостно за жертвите
© бтв и pixabay

„По пътя на желанието за ѝмане човек става нещастен”. Това казва приживе зверски пребитата в от цигани във Видин и починала от раните си учителка по музика и пиано Емилия Бузова в интервю, направено от нейната внучка Милена Нейова, която съобщава, че състав на ВКС е оправдал за убийството заловените обвиняеми. Мърлявото разследване на зловещото убийство на достолепната учителка било причина  нападателите да бъдат обвинени само за одеяло, което взели след пъкленото си дело...

Не всичко, което исках и имах, ми трябваше. По пътя на желанието за ѝмане човек става груб, завистлив, зависим, лаком, с една дума – нещастен човек! Е, за какво ми беше всичко това? В края на дните си съм… Бих искала да ми разрешиш да взема приспивателни, да легна на леглото в скута ти, да ме прегърнеш и така да си отида. Така няма да ме е страх. И ти не трябва да се страхуваш. Призори видях майка си. Гледаше ме през прозорчето на кухненската врата и като че ли че ли ме викаше. Трябва да си ходя вече. Уморих се. А ме е страх да го направя сама. В стаята с пианото върху акордеона съм оставила дългата тъмносиня рокля, която Еми ми донесе от Америка. С нея ме облечи. Оставила съм и бележка с музиката, която искам да пуснете на погребението ми. Нека е весело, не плачете. Нали ти си ми казвала, че смъртта не е край, не е раздяла завинаги”. Това казва в част от интервюто Емилия Бузова, докоснала чувствителността на мнозина, притежаващи сетивност затова. То бе направено от нейната внучка Милена Нейова и публикувано в сайта „Гласове”.

Достолепната и обичана учителка Емилия Бузова почина на 9 ноември 2015 г. в болница след зверски побой от цигани, нахлули в дома ѝ, за да крадат. През 2017 г. един от нейните умъртвители - Петър Петров бе осъден на 20 г. затвор от окръжния съд във Видин за грабеж и убийство. Той бил признал, че е откраднал от дома на преподавателката в центъра на крайдунавския град, ама уж други негови авери я пребивали за да каже къде са парите. На втора инстанция съдиите стигат до извода, че им липсват достатъчно доказателства и намаляват присъдата, постановена от техните колеги на първа инстанция от 20 години затвор на 8. И така от ниво на ниво, от процес на процес, се стига до абсурдното оневиняване на заловените убийци на една българка, възпитавала и учила поколения назад.

Емилия Бузова е пребита на 15 октомври 2015 г. Преди това Петър Петров – онзи с одеялото, влизал да краде още 2 пъти в дома на самотно живеещата в центъра на Видин преподователка по пиано. Никой не обърнал внимание на нейните оплаквания и наглите обирджии дошли за трети път да издевателстват над жертвата си. Този път до смърт.

Тези дни внучката на убитата учителка Милена Нейова написа:

След четири години влачене по съдилища, след четири години събиране на доказателства, привличане на нови свидетели и още други дивотии, на 2 октомври ВКС излезе с решение по делото за убийството на баба ми.

Единственият обвиняем е осъден за кражба (защото нали го хванали пред вратата с одеяло и не помня още какво), за останалите двама (също задържани вечерта на нападението и освободени на следващия ден) не са намерени доказателства.

Не знам какво да добавя.

Ще сложа тук като спомен за нея част от разказа, който успях да запиша година преди това зверство”.

Аз обаче ще добавя към десетките, хилядите пребивани, малтретирани и убивани възрастни хора в България, още един такъв отвратителен случай от днес. Рецидивисти, специализирани в малтретирането на възрастни хора, за пореден път са пребили беззащитни пенсионери в Бузовград.

"Докато спях някой ме удари. Беше тъмно, а нападателите се представиха за полицаи. Жена ми викаше за помощ, а моят бияч крещеше да млъкне. Придобих кураж и взех ракета, за да го ударя. В същото време усещам удар, не знаех, че има и втори мъж. Ромите ме биха с дървен прът. Взеха ми телефона, а на него имах записи на правнучка ми. Благодаря на полицията за бързата реакция", разказа през сълзи пребитият Иван Колев.” Безжалостните нападатели строшили и помощните патерици на жената. Преди близо 6 години пак там има зловещо убийство на възрастна жена от подобни извършители...

Тази ужасна статистика, както и обобщенията могат да продължат дълго, дълго, но по-ужасно е, че не се вижда изход от този омагьосан кръг. Няма защо да се лъжем – все още на места в България има оскотели хора, готови да убият за два лева. Битовата престъпност в малки и големи селища е извън всякакъв контрол, а страхът е сковал душите и сърцата на хиляди възрастни хора.

Не им помага и взетото на хартия решение на първо четене от парламента през май тази година за разширяването на пределите на неизбежната самоотбрана. Не се знае дали и кога изобщо се се стигне до второ четене и приемане на законов текст, гарантиращ на нормалния човек правото да защити себе си и дома си от убийци, крадци и всякакви изроди. А те, както знаем, по нашите географски ширини си вилнеят безнаказано, защото са истински защитавани и толерирани от всякакви органи, институции и псевдочовешки организации. Това видяхме и съвсем наскоро при предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман.

Ще завърша с думите, написани неотдавна от психиатъра с дългогодишна практика в САЩ д-р Любомир Канов, който е известен писател, общественик, интелектуалец:

...срещу изрода не стои никой - нито истинска безкомпромисна държавна система за изолиране на такива индивиди, нито справедливото наказание на виновния, нито за средства за възпирането му, защото системата, която трябва да го извърши, е напълно деградирала. Тя е по същество една милиционерско-комунистическа вкаменелост, която напълно се е разградила и разпаднала, носейки всичките белези на негодност от предишната система, но допълнително разкрасена в своя разпад от финтифлюшките на “правозащитни” аргументации и процедури, осуетяващи реалното правосъдие. Самата система, чиято основна функция би трябвало да бъде защита на нормалните хора от изродите, се е превърнала на свой ред в някакъв юридически мутант с 3% одобрение сред населението. Вероятно точно толкова са и изродите, населяващи територията на България”.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2543 0

Водещи новини